Zavarovanje psov

Vse več je tistih, ki nam pes predstavlja enakovrednega družinskega člana. Vendar se ljubitelji štirinožnih prijateljev poleg vseh radosti in veselja, ki ga doživljamo z našim kužkom, srečujemo tudi z določenimi neprijetnimi situacijami. Ali smo nenehno izpostavljeni tveganju, da naš mali prijatelj zboli, se ponesreči ali pogine. Bolezen ali veterinarska oskrba psa predstavlja precej velik strošek. Zato se vse več lastnikov psov odloča za zavarovanje svojega štirinožca ali pa o tem intenzivno razmišlja.

Predstavljamo osnovna dejstva, ki jih morate poznati v zvezi z zavarovanjem psa, kot tudi nekatere pogoje, ki jih je potrebno izpolnjevati, če želite skleniti zavarovanje za psa. Verjamemo, da vam bo navedeno pomagalo pri odločitvi ali naj svojega psa zavarujem ali ne.

Če torej želite zavarovati vašega kužka, se lahko obrnete na eno od zavarovalnic, ki nudijo tudi možnost sklepanja zavarovanja za pse. Navadno boste morali izpolniti vprašalnik v zvezi z lastnostmi psa, kot so na primer pasma, starost in drugo. Na podlagi posredovanih podatkov zavarovalnica preuči, ali vaš pes ustreza kriterijem za zavarovanje. Stroški se razlikujejo od primera do primera in so določeni individualno na podlagi sporazumnega dogovora med zavarovalnico in zavarovancem glede na lastnosti psa, starost, pasmo, morebitne udeležbe na tekmovanjih … Večina zavarovalnic ponuja posebne popuste, če imate na primer pri njih že sklenjeno kakšno drugo zavarovanje. Ponujajo tudi različne popuste.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Jasmina Kovačič

 

Objavljeno v enajsti številki revije Kužek

1 komentar

  1. Tudi jaz imam Border Colyja in to so pravljice midva sva najboljša prijatelja.Toliko ljubezni in prijateljstva kot mu dajem jaz mi ona dvakrat več vrača.

Comments are closed.