The Lovro in jesenska moda.

the-lovro-in-jesenska-moda-2Čas tako hitro beži. Ravnokar je bilo poletje in ljudje so radi rekli, da je zunaj vroče kot pes. Ne razumem ravno, kaj so s tem mislili, morda tiste božanske hrenovke v kruhu, ki se jim tudi reče vroči pes. Oziroma hot dog. Saj to pomeni isto, samo da je v drugem jeziku, kajne?

Kakorkoli, poletja je zdaj nepreklicno konec. In prisežem, da se je zgodilo kar naenkrat. Pred nekaj tedni, ko je bilo zunaj še precej toplo, sta me Mitja in Maja peljala k frizerju. Zmenili so se, da me postrižejo na kratko. »Da bo do spomladi mir,« so se strinjali. Nič nisem imel proti. Vsaj na začetku ne.

A potem so se dnevi z neznansko hitrostjo začeli krajšati. Jutra so bila vse hladnejša in niti čez dan se ni posebej ogrelo. Vse manj časa sem preživljal na terasi, čeprav sem tam zelo rad. »Ne moreš ven, vse je mokro,« mi je kar naprej ponavljala Maja. Ni mi preostalo drugega, kot da sem se usedel pred vrata in le nemočno opazoval težke dežne kaplje, ki so venomer padale iz sivih oblakov.

Še bolj čudno pa je bilo to, da so se mi celo sprehodi začeli po malem upirati. »Pridi, bučko, greva lulat,« mi je pred nekaj večeri rekel Mitja. »Ne zdaj,« sem mu s pogledom dal jasno vedeti, da se meni to ne zdi dobra ideja. A me očitno ni razumel, saj je meni nič, tebi nič šel na hodnik po povodec. »Ne zdaj!« sem ga še enkrat, tokrat bolj odločno pogledal. On pa mi je vseeno začel natikati ovratnico. Postalo mi je jasno, da bi na vsak način rad dosegel svoje, zato sem mu brž – še preden bi spregledal moj namero – smuknil pod posteljo. »Pa če morava lulat!« je vztrajal. »Kar ti pojdi v takem ven,« sem si mislil. »In lulaj, kolikor hočeš! Meni ne paše, je preveč mraz!«

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

tvoj The Lovro.

 

Maja Kepic in Mitja Račič

Objavljeno v šestindvajseti številki revije Kužek