Kako se spopasti z izgubo hišnega ljubljenčka?

kako-se-spopasti-s-smrtjo-psaIzgube v družini so neizmerno težke. Vsi, ki so se morali že kdaj posloviti od svojega pasjega prijatelja, pa vedo, da je lahko takšna izguba prav tako boleča. Na žalost psi ne živijo tako dolgo kot ljudje in mnogi lastniki se od njih s težavo poslovijo.

Najtežja odločitev, ki čaka vsakega pasjega skrbnika, hkrati pa se je vsak pasji skrbnik boji, je odločitev, kdaj je njegov pasji prijatelj tako bolan ali obnemogel, da je čas za evtanazijo. Vsi si želimo, da bi našli tisti popoln trenutek, da bi svojemu kužku preprečili vso nepotrebno bolečino, hkrati pa mu ne bi življenja vzeli prehitro in ga prikrajšali za kakšen zanj (in morda še bolj za nas) pomemben dan.

Kdaj je pravi čas, da svojemu psu omogočimo miren konec življenja, je verjetno najtežje vprašanje, ki si ga na neki točki zastavi vsak pasji skrbnik. Dr. Andy Roark je zbral nekaj najboljših nasvetov, namenjenih skrbnikom, ki so postavljeni pred verjetno najpomembnejšo odločitev, ki jo bodo sprejeli za svojega psa.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Nina Bartol

Vira: – globalanimal.org
vetstreet.com

Objavljeno v šestindvajseti številki revije Kužek