VIDEO: Zgodba o junaški psički, ki je pred kroglo zaščitila otroka

myra-junaska-psickaPsička Myra je s svojo družino neke noči legla k počitku. Ta noč bi bila prav takšna, kot večina noči pred njo, če ne bi Myre sredi noči prebudil nenaden hrup. Loputanje vrat, razbito steklo, glasni kriki … V družinsko hišo je vdrl oborožen moški! Po glasnem prerekanju je izza pasu potegnil pištolo in jo uperil v Myrina lastnika, ki sta strelom podlegla.

Napadalec je pištolo nato uperil v enega izmed otrok. Ko je pritisnil na petelina, se je Myra pognala proti otroku, mu skočila v naročje in prestregla smrtonosno kroglo.

Otrok jo je v groznem napadu odnesel le z lažjimi poškodbami, pogumno psičko Myro pa je izstrelek zadel v sprednjo desno tačko. Njene poškodbe so bile hude, a revna družina si, kljub temu da si je psički nadvse želela pomagati, operacije ni mogla privoščiti.

Na srečo je za neverjetno zgodbo slišalo društvo za zaščito živali The Cape of Good Hope SPCA, kjer so sklenili, da bodo Myri pomagali. Na lastne stroške so jo odpeljali na zdravljenje. Ker je napadalec Myro zadel v sprednjo tačko, so ji jo morali amputirati, društvo The Cape of Good Hope SPCA pa je poskrbelo tudi, da so jo sterilizirali in cepili.

Junaška psička Myra, ki je rešila življenje otroku, se je po desetih dneh okrevanja vrnila v varno naročje svoje družine. Danes Myra srečno živi s svojo družino, ki pa njenega neverjetnega poguma in vdanosti ne bo nikoli pozabila.

Ganljivo zgodbo o junaški psički je na družbenem omrežju zasledil tudi ustvarjalec Dave Meinert. Pripoved o psičkinem pogumu in predanosti se ga je tako dotaknila, da je po njem posnel kratki film.

Oglejte si čustveni film:

Vanesa Smole

Vir: barkpost.com