Pogovor: Andrej Svetlin

Švedinja iz Moravč

pogovor-andrej-svetlinTudi med slovenskimi glasbeniki je nemalo takšnih, ki imajo hišne ljubljence. Ali ti obožujejo glasbo svojih človeških prijateljev ali ne, je težko reči. Saj, navsezadnje, kdo ve? Ne bomo pa se zmotili, če rečemo, da pa med njimi ni tako imenovanih glasbenih imen. Ampak kakšna, četudi svetla izjema se vseeno najde. Tu in tam ima namreč hišni ljubljenec koga od glasbenikov tudi čisto pravo pravcato glasbeno ime.

Psička člana narodno-zabavnega ansambla Svetlin, Andreja Svetlina, je že ena takšnih posebnic. Ime ji je, verjeli ali ne, namreč Abba! In ne, ne gre za nikakrš no naključje ali podobnost, ampak je ime v resnici dobila po sloviti švedski četverici, eni najuspešnejših skupin vseh časov.

Izbral ga je Andrejev sin Matija. Oba otroka posluš ata glasbo različnih zvrsti in nekega dne sta odkrila tudi legendarne Švede. Nekaj o skupini jima je povedal tudi Andrej in Matija je tako za novo družinsko članico izbral kar ime iz začetnic članov Abbe. In da je stvar še toliko bolj originalna, kosmatinka ni Aba, ampak Abba z dvema b-jema. Tako, kot je treba, ali pa nič…! Morda bi kdo prej pričakoval poimenovanje po kom iz narodno-zabavne glasbe, a tudi popovsko ni od muh.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Objavljeno v osemindvajseti številki revije Kužek