Pasji triki, 2. del

Učenje psov bi lahko enačili z delom v šoli, kjer se motivacija do učenja razlikuje od posameznega učenca. Lastniki psov se srečujemo s trmastimi, hiperaktivnimi, z lenimi ali s pretirano navdušenimi predstavniki, ki nam pri učenju povzročijo nemalo sivih las. Za primerjavo si oglejmo učenje agilityja. Jack Russell terier bi brez dvoma blestel, medtem ko bi bulldoga težko motivirali pri skakanju čez ovire, a bi se pri statičnih trikih morda bolje odrezal. Zavedati se moramo, da so psi različno dojemljivi in motivirani za učenje, kar pogosto pomeni veliko prilagajanja, vztrajnosti in discipline. Zapomnite si, s pravilnim pristopom lahko vsakega psa naučimo vse.

 »Sedi!«

Sedi je najosnovnejši in zelo pomemben trik. Učiti ga moramo kot postopek in ne kot ukaz pri umirjanju psa, ko skače in teka okoli nas.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Blog PoPasje; Dona Gomilšek in Marko Stojanović

 

Objavljeno v osmi številki revije Kužek