Naredi sam: Ovseni piškoti z lososom in korenčkom

4873

Recept

naredi-sam-ovseni-piskoti-z-lososom-in-korenckom

SESTAVINE:

  • 1 ¼ skodelice moke
  • 1 skodelica ovsenih kosmičev
  • ½ skodelice lososa
  • ½ skodelice korenja
  • 1 malo jajce (po želji)
  • 2 žlici olja
  • 1 skodelica vode

ČAS PEČENJA

25–35 minut

TEMPERATURA PEČICE

180 °C

POSTOPEK PRIPRAVE

[members_only]

Sveži file lososa narežemo na drobne koščke. Korenje naribamo. V veliki skledi zmešamo moko in ovsene kosmiče, dodamo losos in korenje ter nato vmešamo še jajce, olje in vodo. Po potrebi dodamo več vode oziroma moke, da dobimo čvrsto testo. Testo razvaljamo na približno centimeter debeline in s pomočjo modelčka izrežemo piškote v poljubni obliki. Pri izbiri modelčka upoštevamo velikost psa.

Piškotke polagamo na peki papir in jih pečemo na 180 °C približno pol ure oziroma dokler niso hrustljavo zapečeni. Kužki, dober tek!

Namig: shranjevanje domačih priboljškov

Pravilno shranjevanje doma pripravljenih priboljškov je zelo pomembno, saj vam ob nepravilni hrambi ne pomaga niti najboljši recept. Vedno pustite priboljške, da se zares popolnoma ohladijo, preden jih shranite; če tega ne boste storili, se bo v embalaži nabrala vlaga, priboljški pa bodo postali mehki ali se celo pokvarili. Priboljške vedno shranjujte v nepredušno zaprti posodi ali vrečki z zadrgo, iz katere ste iztisnili ves zrak; na ta način priboljški ohranijo svežino. Priboljške, ki vsebujejo meso, vedno hranite v nepredušni embalaži v hladilniku, da se ne bi pokvarili. Večina mesnih priboljškov v hladilniku zdrži do dva tedna. Če bi želeli, da vam priboljški zdržijo dlje, jih lahko zamrznete – zamrznjeni lahko trajajo tudi do štiri mesece. Pred uporabo jih odtajajte v hladilniku, nikoli pa jih ponovno ne zamrzujte!

[/members_only]

Maja Kalaš

 

Objavljeno v osemindvajseti številki revije Kužek