Minljivost, boleča izkušnja!

1646

Poleg žalosti ob poginu psa imamo  izbiro, da žival pustimo pri veterinarju. Tu pa je še druga izbira, pogrebniška služba za hišne ljubljenčke.  Direktor podjetja Cremona David Žargi, ki je v Sloveniji za to dejavnost pridobil potrebna dovoljenja, pravi, da se s tem odpira možnost kremiranja živali na bolj human in spoštljiv način.  S tem, kakšna natačno  je ta storitev,  smo povprašali, kar njega.

Kateri je tisti vzrok, da se je v vas prebudila odločitev upepelitve hišnih ljubljenčkov preko vašega podjetja Cremona?

Tovrstno storitev smo poznali iz tujine, kjer smo dolga leta živeli. Po selitvi v Slovenijo nam je zbolela naša nemška bokserka za rakom in pomoči ni bilo. Ko je prišel čas, smo na žalost ugotovili, da v Sloveniji ni možno svoje živali dostojno upepeliti. Dejstvo, da ni možno dostojno ravnanje z našim dolgoletnim družinskim članom, nam je bila v razmislek. Odpravili smo se v Nemčijo, kjer smo to storitev uredili, in po vrnitvi v Slovenijo smo začeli razmišljati, kako bi to lahko spremenili. Našli smo partnerski krematorij in lotili smo se zakonodaje in dovoljenja pristojnih uradov. Po pridobitvi dovoljenja smo tovrstno storitev ponudili slovenskimi lastniki domačih živali.

Kaj ponuja vaša pogrebniška služba?

Predvsem ponujamo dostojno slovo od dobrega prijatelja! To je vse, kar želimo. Med celotnim postopku sta dostojnost in pieteta glavna naloga našega dejanja! V kolikor lastnik svojo žival prepusti veterinarju in s tem higienski službi, o dostojnosti in pieteti ni možno govoriti! Poleg tega pa ponujamo celotno storitev, kar zajema svetovanje, prevzem živali pri veterinarjih, ureditev vseh za prevoz in upepelitev potrebnih papirjev, svetovanje pri izbiri žare, prevoz posmrtnih ostankov v nazaj Slovenijo, izstavitev certifikata o dostojni upepelitvi in predaja žare lastniku.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Viktorija Stoger

Objavljeno v prvi številki revije Kužek