Kaj nam pove spalni položaj našega psa?

36567

kaj-nam-pove-spalni-polozaj-nasega-psa-1Skozi leta skupnega življenja se pasji lastniki naučimo prepoznati drobne znake, ki nam jih naši psi dajejo v komunikaciji z nami. Včasih je že poseben način mahanja z repom, poseben zvok ali le pogled dovolj, da vemo kaj naš kuža želi ali razmišlja. Poleg teh majhnih znakov, ki so značilni za vsakega psa posebej pa obstajajo tudi tisti, ki so skupni vsem psom in nam veliko povedo o pasji psihi in razpoloženju.

Ste si kdaj mislili, da različni, in včasih nadvse smešni, spalni položaji naših psov veliko povedo o pasjem razpoloženju? Že kadar primerjamo spalne položaje psov, ki spijo v hišah in tistih, ki spijo zunaj, bomo opazili velike razlike. Spalni položaji imajo namreč različne funkcije.

Najpogostejši spalni položaji pri psih:

Spanje na boku

kaj-nam-pove-spalni-polozaj-nasega-psa-3Velika večina psov rada spi na boku. Ta spalni položaj govori o tem, da se pes počuti udobno in varno v svojem okolju, da je samozavesten in zadovoljen. Psi, ki spijo na boku zaupajo svojim lastnikom, so zvesti in veseli.

Spanje v klobčiču

kaj-nam-pove-spalni-polozaj-nasega-psa-4Napogostejši spalni položaj je spanje v klobčiču. Pes bo tačke zvil pod telo, usločil hrbet in rep ovil okoli telesa. V tem položaju pes na naraven način zadržuje telesno toploto in varuje okončine, obraz, vrat in vse pomembne notranje organe.

V tem položaju pogosto spijo psi, ki spijo na prostem in psi, ki so nežni in ljubeči.

Položaj Supermana

kaj-nam-pove-spalni-polozaj-nasega-psa-5Mnogi kužki spijo na trebuščku in obstaja več oblik položajev spanja na trebuhu. Med njimi pa je zagotovo najbolj ljubek položaj Supermana. To je položaj, ko kuža spi na trebuščku in pri tem iztegne tačke naravnost naprej in nazaj kot Superman, ki leti po zraku.

Ker v tem položaju pes velik del telesne površine, ki je ponavadi najmanj odlakan del pasjega telesa, pritisne ob podlago, zato je ta položaj odličen za hitro ohlajanje telesa po aktivnosti. Kužki, ki jim je zelo vroče, bodo neizmerno uživali, če se bodo s trebuščkom stisnili ob hladne ploščice.

Še ena prednost tega položaja je tudi, da lahko pes zelo hitro vstane in je v trenutku na tačkah in pripravljen za akcijo.

Položaj norih tačk

kaj-nam-pove-spalni-polozaj-nasega-psa-6Položaj norih tačk izgleda tako, da se pes uleže na hrbet, pri čemer njegove tačke štrlijo v zrak pod najbolj nenavadnimi koti. Po navadi jih spremlja tudi kakšen nadvse smešen izraz na obrazu, zaradi česar pes izgleda malo prismuknjeno. No, prav nič ni treba skrbeti, saj ta položaj, najbolj od vseh izraža, kako zelo sproščeno in varno se pes počuti v svojem okolju in v vaši družbi, saj v tem položaju izpostavlja vse dele telesa, ki jih psi po navadi poskušajo zaščititi (goltanec, notranji organi ipd.). V tem položaju je pes torej najbolj ranljiv, zato ga zavzame le kadar se počuti popolnoma varnega, sproščenega in ljubljenega.

kaj-nam-pove-spalni-polozaj-nasega-psaDa bi se vaš kuža počutil čim bolj udobno in zaželeno v vašem domu, mu zagotovite prostor, ki bo samo njegov. Tudi, če je vaše stanovanje zelo majhno in je prostorska stiska velika ali pa morda nikakor ne najdete pasje postelje, ki bi se ujemala z vašo moderno opremo, se najde rešitev za vas. Pasja postelja BF Dreams 2 v 1, ki jo lahko uporabljate kot pasjo posteljo ali kot klubsko mizico. Obstaja v različnih barvah in v dveh dimenzijah, da se kar najlepše vklopi v vaše stanovanje, izgleda zelo trendi in je varčna s prostorom. Ležišče lahko damo iz lesenega okvirja in ga postavimo kam drugam v prostoru, tako ima naš pes še vedno svoje ležišče, medtem, ko mi leseni del uporabimo za klubsko mizico ali otroški kotiček. Izberite pasje ležišče BF Dreams in združite koristno s koristnim.

Vse informacije o pasjem ležišču BF Dreams najdete na bf-dreams.com

kaj-nam-pove-spalni-polozaj-nasega-psa

BF Dreams
Promocijsko sporočilo