Vzgoja za začetnike: Igra s pasjimi vrstniki

igra-z-drugimi-psiNič ni bolj prikupnega kot razigrani pasji mladički. Kobacajo se naokoli, bevskajo in mahajo s svojimi malimi repki. Težko se je upreti želji, da bi jih spustili s povodca in opazovali kako se igrajo s svojimi vrstniki. Vendar pa tovrstna igra ni vedno tako brezskrbna, kot se nam zdi na prvi pogled.

Vsako igro mladičev moramo skrbno nadzorovati. Previdno moramo ravnati že pri sami izbiri pasjih prijateljev. Posebno, če imamo mladička manjše rasti, zanj izberimo sovrstnike, ki ga po velikosti in teži ne prekašajo preveč in ga pri igri ne bodo poškodovali. Res je sicer, da so mladički gibčni in zato ni potrebno, da jih preveč zavijamo v vato, vendar pa lahko pri zelo živahni igri pride do trčenja ali ugriza, tudi če sta oba udeleženca prijazna in se nam zdi, da se sicer lepo igrata. Pazljivost zato ni odveč.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Barbara Rozman Lužaič

Objavljeno v dvaindvajseti številki revije Kužek