BARF prehrana

Iskanje najkvalitetnejšega načina prehranjevanja je mnoge vrnilo nazaj h koreninam. Zagovarjajo nepredelano prehrano, ki največ koristnih snovi ohrani, če jo zaužijemo surovo. Prehrana BARF (Biologically Appropriate Raw Food) v prevodu pomeni biološko primerno surovo hrano, ki naj bi psom omogočila zdravo, aktivno in dolgo življenje. Čeprav obstajajo številni razlogi, ki kažejo v prid zagovornikom, pa ne moremo prezreti kritičnih glasov, ki opozarjajo na slabosti prehranjevanja s surovim mesom in kostmi.

Zakaj izbrati BARF prehrano?

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Enja Zagoršek

Objavljeno v dvaindvajseti številki revije Kužek

1 komentar

  1. Žal ne vidim celega članka, lahko pa povem, da sem prakticiral pasjo hrano BARF in RAW. Slabost je bila ta, da sem moral kupovati meso vsak dan, saj se meso hitro kvari. Da sem s tem prenehal je tudi razlog cena. Polovica piščanca vsak dan za srednje velikega psa, pa četudi so bili včasih samo piščančji vratovi, cena konec meseca zelo poskoči.Sem pa opazil, da pes takrat ni imel zadah, se nič prasak, zelo malo pil in lulal, kakec pa čvrst. Na začetku sem imel malo strah glede kosti, ampak je šlo kmalu mimo…baje se surove kosti drugače lomijo in niti enkrat ni bilo, da bi se mu kaj zataknilo…

Comments are closed.