Vprašajte pasjo psihologinjo, 3. del

Revija Kužek se je dogovorila za redno sodelovanje z Anito Gosnik, ki je univerzitetna diplomirana psihologinja. Usposablja se iz vedenjsko-kognitivne terapije, v Veliki Britaniji pa opravlja podiplomski študij iz psihologije in vedenja psov. Novopečenim lastnikom psov pomaga s preprostimi napotki in z uvajanjem pravil, kako vzgojiti navihanega mladička v lepo vzgojenega odraslega psa. V rubriki vprašajte pasjo psihologinjo bo odgovarjala na vaša vprašanja, povezana z vzgojo mladičkov. Vprašanja pošljite na elektronski naslov psihologinja@kuzek.si. Odgovori so informativnega značaja, niso primerni za nujne primere in ne morejo nadomestiti poglobljenega osebnega posveta s strokovnjakom.

Anita Gosnik, univ. dipl. psihologinja, PSI-SVET

VPRAŠANJE: Moj pes je star malo več kot dva meseca. Je mešanec med bernardincem in border colliejem. V sebi ima veliko več bernardinca, saj je trmast. Dopoldne je zelo priden, popoldnevi pa so grozni. Začel me je gristi, ko sem ga odganjala od mamine rožne grede, saj je jedel čebulice. Kako naj preprečim grizenje in mu pokažem, da nekaj ne sme. Hvala.

Saša

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Objavljeno v štirinajsti številki revije Kužek