VIDEO: 10 družinam prijaznih pasem

922

Imate majhne otroke, a bi v svojo družino radi sprejeli tudi pasjo družbo? Tokrat vam predstavljamo družinam prijazne pasme, ki bodo nedvomno v vaš dom prinesle veliko ljubezni in veselja

10. Bokser

Bokserji so znani po svoji ljubezni do otrok. Radi so blizu svoje družine in imajo veliko energije, zato bodo še posebej primerni za aktivne družine. Predno si ga omislite, pa morate poznati nekaj dejstev o bokserjih.

9. Novofundlandec

Novofundlandci so eni najinteligentnejših pasem na svetu in so znani kot »dobre varuške«. Do otrok so zelo nežni, prijazni, zaščitniški in potrpežljivi.

8. Irski seter

Ta pasma je zelo igriva, energična in je zelo rada okoli otrok in svoje družine. Irski seter je popoln za aktivne otroke.

7. Bordojska doga

Zelo zvesta pasma, ki je obenem nežna in izredno zaščitniška do otrok.

6. Angleški mastif

Ta velikan se bo v trenutku navezal na vašo družino in bo z vami užival vsako sekundo. Izredno so nežni in zaščitniški tudi do otrok. Če ste finančno sposobni vzdrževati to veliko pasmo, vam bodo z hvaležnostjo to povračali vsak dan.

5. Staffordshirski bulterier

Ta pasma je najbolj vesela, če so lahko del vaše družine, saj so zvesti in prijazni do otrok. So hitro učljiivi in primerni za marsikatero družino.

4. Angleški brak (beagle)

Beagli so majhni do srednje veliki, energični in zelo prijazni. Znajo biti trmasti, a so čudovita družba, primerni pa so za skoraj vsako družino.

3. Kavalir kralja Karla

Kavalir je primeren posebej za otroke, ki želijo psu dajati veliko pozornosti. Ta pasma se zelo naveže na svojo družino. So hitro učljivi, a tudi energični in željni igre.

2. Labradorec

Ko so omenjene psom prijazne pasme, marsikdo pomisli ravno na labradorca. To je ena najbolj poznanih pasem na svetu, in to z dobrim razlogom. Labradorci so energični, igrivi, zaščitniški, zvesti in izredno zanesljivi. So tudi zelo inteligentni in hitro učljivi. Najbolj bodo veseli, če mu boste zagotovili veliko prostora za igro. Preberite si še več dejstev, ki jih morate poznati, če si želite labradorca.

  1. Zlati prinašalec

Med pasme, ki so najbolj primerne za družine, nedvomno sodijo tudi zlati prinašalci. So samozavestni, pametni, prijazni, zvesti in potrpežljivi psi. Zelo radi se igrajo, zato so popolna družba za otroke.

N. S.