Pasme slavnih pasjih likov

1924

Vsi jih poznamo, znana so nam njihova imena, njihovo podobo pa imamo vklesano v spomin. Pa vemo, katerim pasmam pripadajo?

Lady iz filma Dama in potepuh

V filmu iz leta 1955 spremljamo zgodbo potepuškega navihanca, ki se zaljubi v uglajeno damo višjega razreda. Lady je dolgouha koker španjelka.

Toto iz Čarovnika iz Oza

Kdo je zvest in pogumen pes rahlo mršavega videza, ki stoji ob Dorotejini strani v dobrem in slabem ter jo spremlja, ne glede na vse? Toto, najboljši prijatelj glavne junakinje, je cairnski terier. Pasma izvira iz severa Škotske in slovi po svojem neverjetnem pogumu. Drug in nekoliko nenavaden izraz za pasmo je gomilar.

Scooby-Doo                                                      

Verjamemo, da ne potrebuje dodatne predstavitve. Lik Scooby-Doo-ja je inspirirala velika pasma s sladkim karakterjem – nemška doga.

[members_only]

Senca in Srečko iz Nenavadnega potovanja

Če ste v devetdesetih vsaj malo spremljali televizijsko dogajanje, ste verjetno gledali film Nenavadno potovanje, v katerem spremljamo dogodivščine muce Frfe in dveh psov – Sence in Srečka, ki izgubljeni iščejo pot domov. Srečko, ki v filmu navdušuje s svojo modrostjo, je ameriški buldog, močna in odločna Senca pa je zlata prinašalka.

Lassie

Ta inteligentna in predana in psička, ki jo odlikujejo junaške lastnosti, je dolgodlaki škotski ovčar. Film Lassie se vrača izvira iz leta 1934.

Beethoven

Priznajte, serijo vseh filmov o Beethovnu ste si zagotovo ogledali več kot enkrat. Ta velik ljubitelj zabave, katerega življenje je polno avantur, je bernardinec. Bernardinci so čudoviti družinski psi, ki kjerkoli se pojavijo pritegnejo pozornost.

Frank iz filma Možje v črnem

V resnici gre za vesoljca, ki se zavoljo lažjega življenja pretvarja, da je pes. A pasma, ki ji pripada, zagotovo ni bila izbrana naključno. Frank je mops, ena najbolj ljubečih pasem.

Fang iz Harry-a Potter-ja

V knjigah je Hagridov  kompanjon Fang opisan kot velika nemška doga, ki se neprestano slini. V filmih pa je Fangovo vlogo zaigral neapeljski mastif. Gre za velike pse, ki so jih nekdaj uporabljali za lovljenje divjih svinj.

Snoopy

Kralj stripovskih psov, Snoopy, ki ga poznamo po njegovem sladkem izrazu in ljubkih visečih ušesih je odličen predstavnik psov pasme beagle.

[/members_only]

Maja Bernik

Vir:
moderndogmagazine.com