Intervju: Toni Kapušin (Obvezna smer)

544

Toni Kapušin, pevec skupine Obvezna smer je pred kratkim sem dopolnil 60 let, čeprav sam pravi, da se počuti mlajšega. V službi se ukvarja s komercialo, njegov hobi pa je glasba in morske aktivnosti, predvsem ribičija.

  1. Kdaj in kako se je začela vaša ljubezen do psov (živali)?

Že od otroštva me spremljajo živali, predvsem psi. Ko smo živeli še pri stari mami v Tacnu (Brod, natančneje) pod Šmarno goro, smo imeli volčjaka Vukota, ki mi je rešil življenje. Ko smo se preselili na Pržan, kjer živimo še danes, sta mi oče in mama nekega dne zjutraj, ko sem še spal, položila psa mladička v posteljo, ki sem si ga tako želel. Tega prizora ne bom nikoli pozabil. Od veselja sem jokal. Oče je zanj naredil lepo hiško in sem spal velikokrat kar pri njemu, haha.

  1. Kako je k vam prišla Fani? Zaupajte nam njeno zgodbo.

V Beli krajini imamo vikend in se hodimo kopat na Kolpo. Pred osmimi leti smo bili ob Kolpi in zaslišali jok mladega psička na drugi strani (hrvaški) reke. Ravno tam je bilo vse zaraščeno, očitno ga je nekdo zapustil. Pes nas je slišal in verjetno začutil rešitev, ter preplaval reko. Bila je psička, suha, bolhasta … Ker smo že imeli psa, smo se dogovorili, da ga oskrbimo in oddamo. Seveda je hčerka »poskrbela«, da je ostal pri nas. Bila je tako simpatična in neverjetno hvaležna in navezana na nas, da smo bili kasneje zelo zadovoljni, da je ostala. Sedaj je krasen pes.  Ko smo izbirali ime smo se hecali in ji sprva želeli dati ime Janica, ker je pač hrvatica, haha, no potem je obveljalo ime Funny, ker je bila res smešna.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Sprašuje Ana Ažman