Buče, jesenska super hrana za vašega kužka

226

Buče so jesenski dar narave, poln koristnih snovi. Z njimi lahko popestrite prehrano ne le sebi, ampak tudi vašemu kužku. Med drugimi koristnimi lastnostmi bo buča ohranila prebavni trak in mehur vašega kužka zdrav, zahvaljujoč velikemu odmerku vlaknin. Lahko jim jo dodate vsak dan, žličko ali dve. Če ste bolj spretne sorte, pa lahko svojemu kužku celo spečete kakšen bučni posladek.

Buče lahko uporabljate za lajšanje simptomov diareje ali zaprtja – da, deluje pri obeh stanjih. Ko pride pri kužku do zaprtja, buče z visoko vsebnostjo vlaknin poskrbijo, da se na črevesju naredi sluzasta obloga, ki pomaga psu pri lažjem odvajanju blata. Ker buča vsebuje topno vlakno, ki pomaga upočasniti prebavo vašega psa, pomaga pri obvladovanju driske z absorpcijo vode. Majhnim psom dodajte dve čajni žlički buče v hrano. Količino prilagajajte glede na velikost psa. Z bučo lahko kužku pomagate tudi izgubiti nekaj nezaželenih kilogramov. Buče so polne vlaknin, kar pomaga, da se vaš kužek po tem, ko jo zaužije, počuti dalje časa sit in ima nižjo potrebo po hrani. Buče so po navadi polne bučnih semen, ki vsebujejo veliko zdravih maščob, beljakovin in antioksidantov. Slednji spodbujajo mehur, da bolje deluje, medtem ko maščobne kisline poskrbijo, da je dlaka vašega psa sijoča. Posebej je buča primerna za tiste kužke, ki se srečujejo z inkontinenco.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Drobne Deja

Viri: 
www.rover.com
www.dogids.com