Intervju: Eva in Nika Prusnik

931

Izbrskali smo, da sta Eva in Nika Prusnik, skorajšnji zmagovalki Misije Evrovizije tudi lastnici kužka! Več o tem si lahko preberete v nadaljevanju!

Začnimo tam, kjer vaju je Slovenija spoznala – v šovu Misija Evrovizija. Sta se s petjem ukvarjali že prej? Katera od vaju je »kriva«, da sta se prijavili?

S petjem se nisva nikoli ukvarjali, vsaj na tak način ne. Peli sva doma v sobi ter skupaj ustvarjali besedila in glasbo. Najina prva izkušnja s publiko, z mikrofonom in odrom pa je bila v prvi oddaji Misija Evrovizija. Pravzaprav se sploh nisva prijavili, šli sva na pobudo prijateljice. To je bilo čisto spontano. Dan pred avdicijo sva se namreč odločili, da greva, in deset minut pred avdicijo sva si zbrali komad, tako da se nanjo nisva nič posebno pripravljali. Samo prišli sva, pokazali, kaj znava in ničesar pričakovali, potem pa se je nadaljevalo vse do Eme. Kdo bi si mislil. Takrat si sploh nisva mislili, da bova sprejeti, kaj šele, da bi prišli tako daleč. Res neverjetno.

Kako naporne so bile priprave na finalni nastop?

Zelo naporne. Vsake so bile naporne, vendar sva za finalni nastop peli tri pesmi, tako da je bilo vse še trikrat težje. Tri koreografije, naučiti se tri pesmi in jih uspešno izvesti. Veliko je bilo vaj za petje, tudi za koreografije je šlo ogromno časa. Potrebno je veliko truda, da vse izpade tako, kot je na odru, še posebej včasih, ko sva kaj izvedeli zadnji trenutek, vendar se moraš na vse privaditi. Pridobili sva ogromno izkušenj, ki nama bodo v prihodnosti prišle zelo prav.

Dobesedno čez noč sta postali medijsko prepoznavni. Kako se je ob tem spremenilo vajino življenje?

Pridobili sva ogromno izkušenj in se naučili veliko novega. Zdaj naju pozna veliko več ljudi, tempo življenja je drugačen, imava veliko bolj poln urnik. Predvsem pa se je spremenilo to, da sva z vsakim korakom bližje sanjam, kar je nekaj najlepšega, kar se ti lahko zgodi. Tako da s polno paro naprej.

Veliko ur, dni, tednov sta vadili za vsak nastop posebej, še posebej za finalnega. Kakšni so bili občutki, ko sta izvedeli, da je zmagovalka Eva Boto?

Seveda, ogromno truda, časa in energije je bilo vloženih v ta projekt oziroma misijo. Vse se je nedvomno splačalo, ne glede na to, katera je zmagala, sva naredili veliko in to žanje tudi uspeh. Že odkar sva zmagali v finalu, sva vedeli, da je možnosti 50:50, zato sva bili pripravljeni na to, da greva, ali pa ne. Nisva se želeli obremenjevati z izidom, samo s tem, da sva tam, narediva čisto vse, kar je v najini moči, na koncu pa je odločila publika. Zabavali sva se tako na Emi kot potem na afterju, bil je en lep zaključek polletnega dela. Če zdaj pogledava nazaj, vidiva, koliko različnih točk, koreografij, pesmi sva predstavili in koliko truda je bilo vloženega, je občutek izjemen.

Kakšni so vajini načrti za prihodnost? Se želita še naprej ukvarjati s petjem?

Stari sva 16 let, zato se nama nikamor ne mudi. Imava sanje, cilje, želje in še vse življenje, da jih izpolniva. Veliko se morava še naučiti o glasbi, učiva se tudi igranja kitare. Poleg glasbe je najina strast še filmska in gledališka igra, tako da bova delali tudi na tem področju. Glasbo delava in bova delali še naprej, kmalu boste videli nekaj novega. Pustite se presenetiti. Postali sva tudi ambasadorki mednarodnega projekta Youth on the Move, o tem boste tudi kmalu kaj več izvedeli.

O vajinem življenju ljudje ne vemo prav dosti, zato bomo veseli, če bosta povedali še kaj več. Kaj radi počneta v prostem času? Katero šolo obiskujeta? Kaj želita postati, ko bosta »veliki«?

Kaj res? Nama pa se zdi, da veste že veliko. Kadar imava prosti čas (zdaj je to vse redkeje), ga izkoristiva za sprehode s kužkom Mikom, za kuhanje kakšne dobre hrane, za petje, kakšno športno dejavnost, zelo radi prebirava zanimive knjige različnih žanrov. Včasih pogledava tudi kakšen dober in kakovosten film, se sprostiva s prijatelji. Čisto odvisno od tega, koliko je prostega časa. Hodiva na Gimnazijo Poljane, in sicer v drugi letnik. Hmmm, nedvomno se želiva ukvarjati z glasbo, igranjem in s pomaganjem drugim. To so najine sanje in veva, da jih bova uresničili. Časa pa imava, dokler ne umreva.

Skrivata poleg petja v sebi še kakšne druge talente?

Pustite se presenetiti, druge bova pokazali, ko bo čas za to, trenutno je to glasba. Morava pa priznati, da se v nama skriva kuharski mojster.

Zasledili smo tudi, da sta veliki ljubiteljici živali. Imata doma kakšno žival? Si katero še posebej želita?

Živali so nama »zakon«. Imava psička huskyja po imenu Mike. Ne bi si morali zaželeti boljšega prijatelja, kot je on. Vse živali so za naju izjemna bitja, zanimivi so nama tudi mucki, konji, sloni in divje živali.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Nastja Drolc