6 receptov za okusen kong, ki vašega psa ne bo pustil ravnodušnega

4892

6-receptov-za-okusen-kong-ki-vasega-psa-ne-bo-pustil-ravnodusnegaPozor! Najverjetneje boste ob branju receptov, ki sledijo, postali lačni, zato vam svetujem, da prej vsaj nekaj malega pojeste. Preden začnemo, najprej razčistimo, kaj kong pravzaprav je (še vedno srečujem precej ljudi, ki ga ne poznajo). Gre za gumijasto igračo, ki je votla, na enem koncu pa ima odprtino, v katero damo našemu štirinožcu hrano. Gre za precej priročen pripomoček, kadar želimo psa zamotiti, saj ga na tak način nahranimo, hkrati pa se mora za hrano pes še malo potruditi. Kong je na voljo v vseh večjih trgovinah za male živali, še najugodneje pa se ga da dobiti, če ga naročimo prek spleta.

1. Jabolčna pita

Za jabolčno pito potrebujemo 3 jabolčne krhlje, 1 navaden jogurt, polovico banane in 1 žlico arašidovega masla. Jabolko in banano narežemo na majhne koščke, arašidovo maslo in jogurt temeljito zmešamo, nato pa v maso vmešamo še koščke sadja. Z zmesjo napolnimo kong in ga čez noč damo v zamrzovalnik.

2. Ravioli

Za kong z ravioli potrebujemo tretjino skodelice indijskih oreščkov, četrtino skodelice naribanega sira, četrtino skodelice kuhanega piščanca in pol skodelice kuhanih mesnih ali sirovih raviolov. Indijske oreščke za eno uro namočimo, nato pa jih zmiksamo skupaj s sirom in kuhanim piščancem. Raviole nasekljamo in vmešamo v maso, s katero napolnimo kong.

3. Piščančja juha

Skodelico piščančje juhe, korenček, polovico pločevinke graha in košček zelene zmiksamo, da dobimo homogeno zmes, s katero nato napolnimo kong. Čez noč ga postavimo v zamrzovalnik, naslednji dan pa ga ponudimo štirinožcu. Obenem se bo zamotil in nekaj zdravega pojedel.

4. Sadna solata

Za pasjo sadno solato potrebujemo skodelico skute ali navadnega jogurta, polovico jabolka, polovico banane, kos melone in 2 žlici naribanega sira. Vse skupaj grobo zmiksamo v multipraktiku ali blenderju, psu pa lahko nato ponudimo svežo ali zamrznjeno različico tako pripravljene sadne solate.

5. Poslastica iz sladkega krompirja, purana in jeter

Pol skodelice purana, pol skodelice narezanih govejih jeter in pol skodelice drobno narezanega sladkega krompirja damo v nesoljeno vodo in skuhamo, vse skupaj naj vre približno 10 minut. Nato odcedimo in ohladimo na sobno temperaturo ter pretlačimo. Dodamo 3 žlice navadnega jogurta, mešanico pa nadevamo v kong. Ponudimo zamrznjeno.

6. Pastirska pita

Skodelico kuhanega krompirja pretlačimo skupaj s pol skodelice drobno narezanega govejega mesa. Dodamo eno čajno žličko nasekljanega peteršilja in 2 žlici naribanega sira in premešamo. Našemu štirinožcu se bo najbolj prilegla sveža različica pastirske pite, ki jo bo z jezikom počasi polizal iz konga.

Lina Zalaznik