Pes je cel mesec čakal pred hišo na vrnitev njegove družine

9092

pes-je-cel-mesec-cakal-pred-hiso-na-vrnitev-njegove-druzine 1Po selitvi iz Detroita je družina pustila na pločniku pred hišo kup stvari, ki jih niso več potrebovali. Med drugim tudi staro vzmetnico, predalnik in psa po imenu Boo.

Boo je bil seveda prepričan, da se bo njegova družina vrnila ponj, zato je vztrajal pred zapuščenim domom in spal na vzmetnici, ki je še vedno nosila dobro poznani vonj po njegovi družini. Sosed mu je vsak dan nastavljal vodo in hrano, Boo pa je še naprej čakal. Nikoli ne bomo izvedeli kako dolgo bi ta zvesti kuža še vztrajal, saj je na pomoč priskočil Mike Diesel, ustanovitelj Detroit Youth and Dog Rescue.

pes-je-cel-mesec-cakal-pred-hiso-na-vrnitev-njegove-druzine-2Mike se spominja kako je prvič videl Booja. Spal je na vzmetnici in čakal svojo družino, da se vrne ponj, kot zvesti prijatelj, kakršen je lahko le pes. Družina je za seboj pustila kup stvari, ki jih je želela zavreči in Mike je vedel, da se bo moral pes sprijazniti z groznim dejstvom, da je zanje prav tako pogrešljiv kot stara vzmetnica na kateri spi in da se ne bodo vrnili ponj. Zato se je odločil, da si pribori Boojevo zaupanje in mu poišče nov dom, ki bo vreden tako zvestega psa.

Prvi dan je Mike ostal z Boojem 11 ur, se pogovarjal z njim in mu delal družbo ter čakal, da se navadi na njegov glas. Nosil me je različne okusne priboljške – ocvrtega piščanca, hamburgerje in hot doge. In prav okusna ocvrta hrana je naslednji dan omehčala Boojevo odločenost, da počaka svoje bivše lastnike. Mikeu je dovolil, da mu nadene ovratnico in ga odpelje na polurni sprehod. Po vrnitvi s sprehoda sta še debelo uro sedela na odeji pred hišo, preden se je Boo strinjal, da vstopi v avto in se z Mikeom odpelje na varno.

pes-je-cel-mesec-cakal-pred-hiso-na-vrnitev-njegove-druzine-3Mike ga je seveda najprej odpeljal k veterinarju, ki je ugotovil, da je Boo okužen s srčno glisto in mu takoj predpisal zdravljenje.

Po dodatnih pregledih se je izkazalo, da je Boo ljubeč kuža, ki se z vsemi odlično razume. Po Mikeovi zaslugi bo lahko v njegovi neizmerni zvestobi in ljubezni uživala njegova nova družina, ki mu bo ljubezen in zvestobo vračala v enaki meri.

Nina Bartol

Vir: www.thedodo.com