Nasveti za varno plavanje kužkov

Vsi poznamo izraz, da nekdo plava »kužka«. To izhaja iz gibov, ki jih izvaja pes med plavanjem. Večina psov obožuje vodo, lovljenje predmetov v njej in norčije povezane s to dejavnostjo. Ker pse velikokrat pustimo, da se v toplejših mesecih namakajo v potokih, rekah in jezerih, je pomembno, da ob tem upoštevamo varnostne nasvete in imamo psa v vidnem polju, ter ga spremljamo, saj lahko še tako izkušen kužek ob plavanju zaide v težave. Ključne besede, pri zabavi v vodi so preprečevanje, pripravljenost in zavedanje.

Preprečevanje

Za psa ni priporočljivo, da ima nenadzorovan in neomejen dostop do bazena, ribnika ali potoka. Zaradi varnosti je priporočljivo, da bazen ogradite z ograjo. Če to ni mogoče, si omislite alarm, ki se sproži, ko je gladina vode prekinjena. Preprečevanje pomeni tudi to, da svojega psa naučite, kako se obnašati v bazenu. Psi pogosto ne razumejo, da so stopnice, ki vodijo iz bazena, na določeni strani in mnogi se utrudijo, ko poskušajo na  drugih straneh prilezi iz vode. Zato mu vsakič, dokler si tega ne zapomni, sami pokažite, kje in kako zapustiti bazen. Mnogo psov, kot so buldogi, mopsi in baseti, ima takšno zgradbo telesa, da niso naravni plavalci, zato je bolje, da jim ne le pokažete, kje je izhod iz bazena, ampak jih naučite tudi plavati. Pri plavanju v naravnem okolju bodite pozorni, da vaš kuža obvlada odpoklic. To pomeni, da se vrne k vam, ko ga pokličete. Priporočljivo je tudi, da imate s seboj več igrač. Z dodatno igračo lahko preprečite, da bi vaš kuža zašel v nevarnost, saj mu lahko le to vržete bližje obali in s tem preprečite plavanje proti nevarnosti.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Drobne Deja

Viri:
www.vetstreet.com
www.puppyleaks.com