Zakaj slab zadah iz pasjega gobčka predstavlja tveganje za zdravje?

zakaj-slab-zadah-iz-pasjega-gobcka-predstavlja-tveganje-za-zdravjeUdobno ležite na vaši zofi, vaš pes vas prijazno ovohava in sope okoli vas ter vam poskuša prilepiti kakšen vlažen poljubček, vi pa zadržujete sapo in ga odrivate zaradi neprijetnih vonjav iz njegovega gobčka. Vam je ta prizor poznan? To je težava, ki je ne boste rešili z raznimi osvežilci pasje sape, ki pravo težavo le prikrijejo in ne odpravijo.

Zobni kamen

zobni-kamen-skicaPoleg neprijetnega zadaha in grdega videza, nastanek zobnega kamna predstavlja predvsem tveganje za zdravje vašega ljubljenčka. Nagnjenost k tvorbi zobnega kamna je genetsko določena in je odvisna tako od oblike glave kot od položaja zob, zato se potreba po negi zob in ustne votline razlikuje od psa do psa. Še posebej občutljivi so majhni psi in tisti s kratkim gobčkom.

Vnetje dlesni

zobni-kamen-notranji-organiBakterije, ki povzročajo vnetje dlesni, so glavni vzrok za obolenje obzobnih tkiv, kamor spada tudi čeljustna kost, kar posledično pripelje do resorbcije kosti, majavosti in celo izgube zob. Vnetja povzročajo tudi bolečino, zaradi katere naš ljubljenček slabo je ali celo preneha jesti. Poleg tega pa povečana bakterijska obremenitev dokazljivo vodi do vnetja notranjih organov, kot so srce, ledvice in jetra ter do presnovnih motenj, kar predstavlja resno grožnjo za telo in imunski sistem živali.

Preventivna zaščita in takojšne zdravljenje so bistvenega pomena za zdravje vašega ljubljenčka!

Spodaj so navedeni koristni nasveti za najboljšo naravno nego zob vašega štirinožnega prijatelja:

  • Izogibajte se grobih ali trdih predmetov za igro in žvečenje (npr. kamni, trde žogice …), ki lahko poškodujejo površino zob in s tem omogočijo lažji nanos zobnih oblog in zobnega kamna.
  • Odpovedati se je potrebno hrani na osnovi žitaric, hrani prepojeni s kosmiči ali podobno, saj takšna hrana hitro tvori prevleko na zobeh. Mokra hrana za pse ne predstavlja nobenih težav.
  • Pri čiščenju zunanjega dela zadnjih zob si lahko pomagamo z ustreznimi pripomočki za žvečenje. Ti pripomočki postrgajo obloge in zadovoljijo naravne potrebe psa po žvečenju. Vendar je pri tem potrebno imeti v mislih, da pes pri žvečenju ne uporablja vseh zob. Predvsem sprednji zobje, sekalci in derači, se pri žvečenju ne uporabljajo, zato nekateri zobje in zobne površine nimajo nobene koristi od pripomočkov za žvečenje.
  • Psu ne hranite sladkih prigrizkov.
  • Uporabljajte ustrezne izdelke za nego zob. Priporočljivo je, da psa navadite na čiščenje zob ko je še mladiček.
  • Bodite previdni pri igrah vlečenja in podobnih igrah, da ne poškodujete pasjih zob.
  • Redno preverjajte ustno votlino, zobe in dlesni. Tako lahko poškodbe, vnetja in spremembe pravočasno opazite in ustrezno ukrepate.
  • Psu zagotovite dovolj gibanja. Povečan dovod zraka preko pasje sape pozitivno vpliva na ustno floro.

odstranitev-zobnega-kamnaKot preventivo pred nastankom neprijetnega zadaha ali kot sredstvo za odstranitev vzroka za nastanek neprijetnega zadaha, ki ga povzročajo bakterije in zobne obloge, lahko uporabljate tudi izdelke PLATINUM OralClean + Care. Če neprijetni zadah s pravilno uporabo OralClean + Care po nekaj dnevih ne izgine, se posvetujte z vašim veterinarjem.

V spodnjem videu si oglejte kako deluje PLATINUM OralClean + Care!

 

oral-clean-care-classic-salmon

Vse informacije o PLATINUM OralClean + Care in PLATINUM OralClean + Care Forte najdete na naslovu: platinum.si ali v spletni trgovini: naravnahranazapse.si

 

Platinum
Promocijsko sporočilo