Zakaj psi zavijajo?

Zavijanje je ena od mnogih oblik komunikacij, uporabljena med psi. Psi zavijajo, da bi pridobili pozornost, vzpostavili kontakt z drugim psom ali pa zaradi določenih težav. Nekateri psi zavijajo tudi, ko slišijo sireno ali glasbene inštrumente. Pasje zavijanje sega daleč v preteklost, predstavili vam bomo, zakaj tudi moderni psi zavijajo.

V gozdovih in na poljih, kjer je neokrnjena narava je pasje zavijanje pomembno sredstvo komunikacije, ki izvira že od njihovih prednikov – volkov. Kljub temu da današnjim udomačenim psom ni treba zavijati, je te instinkt še vedno zelo močan. Psom več ni treba loviti hrano, kljub temu pa še vedno zavijajo.

6 RAZLOGOV, ZAKAJ PSI ZAVIJAJO

  1. DA BI NAŠLI DRUGE PSE: divji psi in volki živijo v krdelih in kot člani krdela so morali hoditi daleč naokoli, da bi našli hrano. Med lovskimi pohodi je nekaj psov moralo ostati pri krdelu in čuvati mlajše pse. Psi, ki so ostali v krdelu so začeli zavijati zato, da so lahko psi iz lova našli pot nazaj. Če smo dalj časa zdoma, pes začne zavijati, ker misli da nas bo s tem privabil domov.
  2. DA NAS OPOZORIJO: večina psov začne zavijati ko zasliši sireno ali pa izvoha poštarja, s tem pa nas želi zaščititi.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Doroteja Turković

Viri:
www.dogster.com
pets.webmd.com