Zakaj psi jedo travo

S psom se odpravite zunaj in namesto igranja z vami pes izbere žvečenje trave. V neki raziskavi je bilo ugotovljeno, da je trava najbolj pogosta rastlina, ki jo jedo psi. Zakaj je temu tako?

Veliko ljudi zmotno misli, da so psi mesojedci, a temu ni tako. Psi so vsejedci in jedo tako meso kot rastline. Psi so bili plenilci, ki so jedli karkoli, kar so ulovili. Plen so pojedli v celoti, meso, organe, kosti, skratka vse. V želodcu plena so bile običajno rastline in tudi to so psi pojedli in z vsebino želodca zadovoljili svoje potrebe po rastlinah.

Razlogi, zakaj psi jedo travo

Dolgčas: v nekaterih primerih pes je travo, da mu čimprej mine čas. Ima svoje dvorišče, ampak na njem nima kaj drugega početi, kot žvečiti travo. Vprašajte se, ali ima vaš pes dovolj gibanja in mentalnih izzivov. Če opazite, da vaš pes poje več trave, ko ga redkejše sprehajate, jo zagotovo je zaradi dolgčasa. Psu lahko ponudite tudi kakšno kost ali igračo za žvečenje, da ga odvadite žvečenja trave.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Doroteja Turković

Viri: