Pet pasjih mitov, ki ne držijo

Pasji skrbniki smo iz dneva v dan bolj izobraženi, imamo več informacij in vsak dan bolje poznamo vedenje ter potrebe svojih psičkov. Kljub temu  se še vedno soočamo z nekaterimi miti o kužkih, ki se jih nikakor ne moremo znebiti. Ti miti pa niso nadležni le pri šolanju in vzgoji psov, škodijo lahko tudi odnosu med psom in skrbnikom. Ko gre za življenje s pasjim kosmatincem, mitom, ki jih navajamo spodaj, raje ne verjemite.

Mit št. 1: Starega psa ne moremo naučiti novih trikov

Da starejših pasjih ljubljenčkov ne moremo naučiti novih stvari, je mit, ki zagotovo ne drži. Če je kuža mentalno in fizično sposoben za učenje ter imamo zanj dovolj časa in potrpežljivosti, ga brez težav naučimo česa novega. Le motivacija mora biti prava in starost pri tem ne predstavlja nobene ovire.

Mit št. 2: Če psa pustimo na sedežno garnituro, bo mislil, da mu je vse dovoljeno

To je še ena trditev, ki je povsem neresnična. Če kuža išče udoben prostor za prostor za počitek in crkljanje, ga ne moremo kriviti, da za to izbere enak del pohištva kot človek – torej kavč. Za psa je sedežna garnitura še toliko bolj privlačna, ker se na njej zadržuje njegov človek in kot vemo, za pasje veselje ni lepšega, kot če se lahko stisne v klobčič tik ob svojem skrbniku. Obstajajo sicer redki primeri, ko si psiček povsem prisvoji kavč in ne dovoli ljudem, da sedejo nanj, vendar pa večina štirinožnih prijateljev nima tako zaščitniškega odnosa do sedežne garniture.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Maša Pirnat

Vir:
www.vetstreet.com