Posnemite boljše fotografije svojega psa!

274

Želite posneti lepše fotografije svojega psa, pa imate pri tem težave? Na začetku je slikanje živali težko, a z upoštevanjem teh nasvetov vam bo gotovo uspelo priti do občudovanja vrednih posnetkov.

Spustite se na njegov nivo

Tako je, če se fizično približate višini psa, bo tak kot kamere zajel lepše in bolj realistične podobe, ne pa le nekakšnih kep dlake s preveliko glavo s ptičje perspektive. To pa zna biti v praksi težje kot v teoriji. Če imate zelo majhnega psa, ga za fotografiranje postavite na varno višje mesto (mizo, drevesni štor, skalo…). Če je pes večji, pa lahko preprosto počepnete. Ne glede na velikost psa naj bi  imeli aparat nekje na sredini njegovega telesa, torej v predelu prsi.

Zagotovite si dobro osvetlitev

Osvetlitev je ključnega pomena za dobro fotografijo, kar velja tudi za fotografiranje živali. Najlepše bo vaš pes izgledal v zgodnji jutranji ali pozno-popoldanski svetlobi, ki bo poudarila obarvanost dlake. Izogibajte se fotografiranju neposredno proti soncu (razen, če želite tak poseben učinek) in izkoristite čimveč naravne svetlobe, saj navadno slike izpadejo veliko boljše, kot tiste iz notranjih prostorov.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Katja Pavlič

 Vir:
iheartdogs.com