Zakaj moj pes ne je, ko me ni doma?

Veliko psov se obnaša norčavo, igrivo, prestrašeno, včasih celo nervozno in tesnobno. Vsako od teh obnašanj je prisrčno, če ne zaide v skrajnost. Eno od manj prisrčnih vedenj, ki ga poznamo pri psih, je zavračanje hrane, med tem, ko lastnika ni doma. In zakaj psi to počno?

Bodisi je tako stanje ukoreninjeno v psu, ali pa postane navada, ki je ne moremo odpraviti. Vzrok za tako vedenje je pogosto tako imenovan občutek ločitvene tesnobe. Prav tako kot nekateri ljudje, se tudi psi počutijo depresivne in tesnobne in takrat ne morejo jesti. Nekateri psi, posebej tisti s travmatično preteklostjo, se počutijo dovolj varne le, ko je ob njih zaupanja vreden človek. Psi so tudi izjemno socialna bitja, kar ima za posledico tudi to, da so bolj sproščeni, ko je ob njih njihov lastnik. Če ste opazili takšno obnašanje pri svojem psu in želite razumeti ali ima vaš pes ločitveno tesnobo, razmislite o njegovem vedenju v drugačnih situacijah.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Drobne Deja

Viri: