Zakaj imajo psi tako radi čokolado?

126

Vsi vemo, da psi jedo vse, kar jim pade pod smrček, tudi tisto, kar mogoče ne bi smeli. Včasih hitro poližejo hrano, ki nam pade s krožnika med kosilom, ali pa nas zvesto opazujejo s svetlečimi očmi, ko si privoščimo sladke pregrehe. RavDva jazbečarja jesta čokoladnega zajčkano zaradi tega, pa se nam včasih poraja vprašanje, zakaj imajo psi tako radi čokolado?

Čokolada in psi

Pomembno je, da se zavedamo, da je čokolada lahko smrtno nevarna za psa. Vsebuje namreč teobromin – snov, ki se nahaja v semenih kakavovca in je za pse strupena.
Najmanj je najdemo v mlečni čokoladi, nekaj več v temni, največ pa v čokoladi za kuhanje.

Zakaj je tako nevarna, kako ukrepati ob zaužitju oziroma kakšni so znaki zastrupitve pa si lahko preberete tukaj: Ali je čokolada res smrtno nevarna za psa?

Kaj pa čokolada in ljudje?

Kot zanimivost – tudi za ljudi je čokolada strupena, le da bi je morali mi zaužiti ogromno količino, da bi dobili enak učinek, kot ga čokolada ustvari pri psih.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Eva Tomažin

 

Viri:

www.mcgill.ca

www.wagwalking.com