VIDEO: Sprehod je veselje

Je tudi vaš kužek med tistimi, ki obožuje sprehod in že, ko zasliši prvo črko besede, poskakuje od navdušenja? No, takšni so tudi kužki v priloženem videu. Veseli, navdušeni in dobrovoljni, ker vedo, da jih čaka njihovo najljubše opravilo.

Sprehod s kužkom je odličen način, da preprečite, da bi se vaš štirinožni prijatelj dolgočasil. In vsi skrbniki dobro vemo, da lahko postane pes, ki je zdolgočasen, tudi uničevalen. Sprehod pri psu vzpodbudi njegov raziskovalni duh. Toliko novih vonjev, drugih psov in ostalih živali ter raziskovanje novih poti so močna psihična spodbuda za vašega kužka. Sprehod psom namreč odpira novi svet, ki ga ne morejo doživeti, če so nenehno na enem in istem dvorišču. Obenem lahko kužki na sprehodu odlično sprostijo vso odvečno energijo. S tem pripomoremo, da ponoči bolje spijo, kar je seveda odlično tudi za nas.

Sprehod je tudi najboljši način, da s svojim psom stkete pozitivne vezi in poglobite povezanost med vama. Vaš kuža namreč hrepeni po vaši pozornosti, saj ste središče njegovega sveta. Na sprehodu se lahko svojemu kužku posvetite brez odvečnih motilcev, kot so opravki, odnosi z ljudmi ali služba.

Če se vam kdaj zazdi, da postaja vaš kužek odsoten, uničevalen in neubogljiv, brž pograbite povodec in ga odpeljite v naravo, kjer se mu lahko posvetite in odpravite morebitna nezaželena vedenja. Do takrat pa si poglejte priložen video in se pozabavajte ob pasjem navdušenju nad sprehodi.

Deja Drobne