VIDEO: Psička, ki je bila rešena iz laboratorija

237

Ameriško društvo za zaščito živali je začelo s projektom „Beagle Freedom Project“, kjer rešujejo pse, kateri so izkoriščeni za razne poizkuse. Najpogosteje gre za pasmo beagle. Tako so v okviru tega projekta iz kitajskega laboratorija rešili 25 psov, a člani društva poudarjajo, da so taki laboratoriji na žalost prisotni povsod po svetu.

Ena izmed rešenih beaglov je bila psička Echo. Bila je zelo tiha, mirna in predvsem zelo prestrašena. V primerjavi z drugimi se ni igrala, ni raziskovala, le prestrašeno je sedela v kletki. Psi iz laboratorijev v življenju niso videli dnevne svetlobe, se dotaknili trave, kaj šele, da bi bili deležni crkljanja. Veliko jih ima tudi fizične posledice – Echo je denimo oslepela zaradi poizkusov, ki so jih delali na njenih očeh. Psička je v tej grozi živela celih 6 let.

A se je tudi njej nasmehnila sreča – po tem, ko so jo rešili, jo je najprej vzela Hannah, katera jo je najprej navadila na sprehode, pasjo družbo in človeški dotik. Echo je nato iskala svoj večni dom.

Ali ga je dobila? Preverite v spodnjem posnetku.

Veronika Sivka