VIDEO: Pitbulka in morska prašička

Psička Moki je bila posvojena iz zavetišča. Posvojiteljica je pregledala ogromno zavetišč in naposled našla psičko, katero je želela vzeti v svojo družino. A doma je že imela druge živali – dva morska prašička. Po navodilih iz zavetišča je bila zelo previdna in je morska prašička imela ločena od Moki, saj niso želeli nobenih incidentov. Konstantno je imela ustrezno zaščiteno kletko za morska prašička, kadar sta bila spuščena, pa je Moki bila ločena od njiju.

Pa vendar je posvojenka hitro začela kazati zanimanje za svoja sostanovalca. Na začetku je radovedno opazovala kletko ter skozi rešetke morska prašička vohala. Ker je psička delovala popolnoma sproščeno in nenevarno, se je lastnica odločila, da začne počasi in previdno združevati vse tri.

Najprej jih je pustila skupaj le nekaj minut, nato pa čas podaljševala. Že na samem začetku je Moki bila zelo radovedna, a nežna. Zraven morskih prašičkov ležala, jima nosila igrače in kazala zanimanje za igro. Kazala ni niti kančka agresije.

Morska prašička sta sprva bila previdna in malce plašna, saj je Moki vseeno večja od njiju in nista bila vajena take družbe. A sta tudi ona eventuelno ugotovila, da si psička samo želi biti njuna prijateljica ter da se jima ne bo zgodilo nič slabega. Tako se je spletlo edinstveno prijateljstvo med pitbulko in morskima prašičkoma; vsi trije so postali nerazdružljivi. V videu si lahko pogledate, kako se kosmati cimri razumejo danes.

Veronika Sivka