VIDEO: Pes je rešil življenje majhnemu delfinu!

2027

video-pes-je-resil-zivljenje-majhnemu-delfinuPsi so že velikokrat dokazali, da so zelo čuteča bitja in pogosto pomagajo drugim živalim ali ljudem v stiski. Tako je bilo tudi tokrat, ko je psička Leia, s pomočjo svojega skrbnika, rešila življenje majhnemu delfinčku.

Leia se je na siv, deževen dan skupaj s svojim skrbnikom sprehajala po plaži v Walesu. Zaradi slabega vremena je bila plaža popolnoma zapuščena in več kilometrov naokrog ni bilo žive duše.

Lein skrbnik je fotografiral prekrasno pokrajino, ko je zaslišal Leino lajanje nižje na plaži. Takoj je vedel, da je nekaj našla in pohitel pogledati kaj. Ko se je približal, je ugotovil, da je Leia našla majhnega delfinčka, ki je nasedel na plažo in se ni mogel vrniti nazaj v morje. Kot pravi ljubitelj živali je delfinčku nežno pomagal nazaj v vodo in ga usmeril proti odprtemu morju. Rešitelj je delfinčka ljubkovalno poimenoval Buddy (prijateljček) in ga, ko je že pogumno plaval v morju, fotografiral za spomin. Da bi se prepričala, da je delfinček res odplaval in ne bo ponovno nasedel na obalo, sta z Leio še nekaj časa počakala na plaži in stražila. Nato pa je Lein lastnik o dogodku obvestil še obalno stražo, ki je dogodek prijavila skupini znanstvenikov, ki preučujejo delfine.

Prava junakinja pa je seveda Leia, ki je videla žival v težavah ter z laježem priklicala svojega človeka, ki je delfinčku lahko pomagal. Če ga Leia ne bi našla, bi ga njej skrbnik zagotovo spregledal in delfinček bi obtičal na plaži prepuščen usodi.

Oglejte si kako je potekalo reševanje v spodnjem videu:

 

Nina Bartol

 

Vir: thedodo.com