VIDEO: Odtujeni kužek po petih letih ponovno s svojo družino!

462

kuza-se-po-petih-letih-vrne-domovTokratna neverjetna zgodba prihaja iz Združenih držav Amerike, natančneje iz zvezne države Ohio. Tamkajšnje društvo Humane Society je prejelo namig, da se na posestvu v podeželskem okrožju Adams omenjene države nahaja več kot 160 zapuščenih psov in mačk. Društvo je takoj stopilo v stik z oblastmi in uboge živali začelo reševati. Niti sanjalo pa se jim ni, da je med množico kosmatincev tudi kuža, ki so ga njegovi lastniki pogrešali kar pet dolgih let!

Mešanca z labradorcem po imenu Chuckie so predstavniki društva našli v groznem stanju, pripetega na ogrado v nevzdržnih razmerah. Veriga, na katero je bil ubogi kuža pripet, je bila prepletena z gnijočim truplom jelena. Prav to je bilo za Chuckieja mnogo dni edini vir hrane.

Predstavniki društva so Chuckieja in množico drugih živali kar najhitreje odpeljali iz neživljenjskih razmer. Po hranjenju, kopanju in osnovni veterinarski oskrbi so vse živali pregledali tudi ali so čipirane. Chuckie je bil! Prav s pomočjo čipa so pri društvu uspeli najti Chuckiejevo družino. Ta je svojega zvestega pasjega prijatelja pogrešala kar pet dolgih let. Kako se je Chuckie pravzaprav izgubil in kako je končal v nemogočih razmerah v Ohiu, ostaja skrivnost, njegovi družini pa to niti ni tako pomembno – najpomembneje je, da se je njihov kuža ponovno vrnil domov.

Chuckie je imel res neverjetno srečo, saj je edini izmed rešenih kosmatincev, ki se je po grozljivi izkušnji vrnil domov. Številni drugi kosmatinčki so jo odnesli še veliko slabše, saj na “posestvu groze” niso imeli niti osnovnih pogojev za bivanje, kot sta hrana in čista voda. Mnogi so bolni, ranjeni in podhranjeni.

Pri društvu Humane Society se v sodelovanju z lokalnimi zavetišči in društvi za zaščito živali trudijo, da bi jim nudili vso potrebno oskrbo. Velika večina išče tudi nove domove in skrbne, ljubeče lastnike. Po navedbah ameriških medijev pa naj bi celotna zgodba dobila tudi sodni epilog, saj bodo proti lastniku posestva, ki je nedolžne živali spravil v grozljive razmere, vložili tožbo.

Ganljivo snidenje Chuckieja s svojo družino po dolgih petih letih pa so predstavniki društva ujeli tudi na kamero! Oglejte si ga tukaj:

Vanesa Smole

Vir: good.barkpost.com