Želite svojemu psu organizirati super zabavo za rojstni dan?

1990

zelite-svojemu-psu-organizirati-super-zabavo-za-rojstni-danAli psi potrebujejo zabavo za rojstni dan? Odgovor je ne. Pes potrebuje redne obroke, različne aktivnosti s svojim skrbnikom, vzgojo ter varen in topel prostor za spanje. Tako kot rojstnodnevne zabave, ne potrebuje petih pisanih kompletov povodcev in ovratnic, deset različnih igrač, in tri posteljice. To pa še ne pomeni, da jih ne sme imeti. Vse te stvari so v veliko veselje pasjim skrbnikom, in če zaradi njih pes ni prikrajšan za kaj od tistega kar potrebuje, ni v njih nič slabega. In enako velja za pasjo rojstnodnevno zabavo. Če vas bo spravila v dobro voljo, in če boste na ta način s svojim psom preživeli zabaven dan na malo drugačen način, se ne ozirajte na opazke, da ste “crazy dog person”, ampak organizirajte zabavo in v njej brez slabe vesti uživajte skupaj s svojim psom.

Praznujete lahko na kužkov dejanski rojstni dan (če ga poznate) ali na dan, ko ste svojega kosmatinca pripeljali domov in je postal član vaše družine.

Če si želite intimne pasje zabave, ki bo namenjena le vam in vašemu psu, ne boste imeli veliko dela. Vse kar potrebujete je malo več časa kot po navadi, za igro s psom, dolg sprehod na kraju, ki ga ima vaš kosmatinec še posebej rad, zaradi vseh vznemirljivih vonjav, in odlično pasjo tortico. Pasjo tortico lahko naročite ali pa se ustvarjanja lotite sami. Iz piščanca, korenčka, mehkega sirčka, smetane in priboljškov v obliki kosti za okras, lahko sami pripravite okusno in lepo pasjo tortico. Seveda ne sme manjkati niti kakšna fotografija za spomin.

Za organizacijo večje pasje zabave pa je potrebno nekoliko več organizacije in časa. Najprej se morate odločiti koliko bo povabljencev in izbrati prostor, ki bo dovolj velik zanje. Manjši psi namreč ne potrebujejo toliko prostora kot veliki. Če imate na voljo veliko ograjeno dvorišče, je le-to najboljša izbira, sicer pa poskusite zabavo organizirati v bližnjem pasjem parku. Povabljenci, tako pasji kot človeški, naj imajo na voljo dovolj pijače in prigrizkov. Za vsakega psa in njegovega skrbnika lahko na primer pripravite paket priboljškov, ki jih bo kuža pojedel tekom zabave, psi pa naj imajo ves čas na voljo tudi posode polne sveže vode, saj se med igro hitro užejajo. Da bo zabava še večji uspeh, načrtujte igre ali skupinske dejavnosti, kot na primer agility poligon, ki ga lahko z malo iznajdljivosti postavite sami ali ga naročite na spletu, ali igre z nosom pri katerih morajo kužki iskati skrite priboljške. Zvezda zabave naj bo okusna pasja tortica, ki naj je bo dovolj za vse povabljence. In nikar ne pozabite najpomembnejše stvari – fotoaparat! Poskrbite, da bodo vse zabavne situacije, v katerih se bodo kužki zagotovo znašli, ovekovečene in bodo ostale lep spomin.

Pasja zabava mora seveda biti nadzorovana. Kljub temu, da se psi poznajo in se dobro razumejo, so lahko nepredvidljivi, zato morate zagotoviti varno in nadzorovano okolje za igro, da ne pride do neljube nesreče. Najbolje je, da na zabavi ostanejo tudi ostali pasji skrbniki in vam pomagajo pri nadzorovanju. Bodite pripravljeni na vse in vaša zabava bo najverjetneje velik uspeh!

Nina Bartol

Vir: iheartdogs.com