VIDEO: Naučite psa skakati skozi obroč iz vaših rok!

1218

Kužki so izredno učljiva bitja, zato tudi zanje izziv skakanja skozi obroč iz rok ne predstavlja prehudega izziva. Seveda pa je kot pri učenju vsakega trika ključna vztrajnost predvsem iz naše strani. Lastnica kužka na spodnjem videu posnetku predstavlja način, kako kužka najlažje naučite skakati skozi obroč, ki ga naredite z rokami.

Koraki do uspešnega skoka skozi obroč iz rok

V prvem koraku kužka s pomočjo priboljška naučite, da skoči čez roko. Ob tem imejte roko čim bolj pri tleh, da bo učenje le tega koraka hitrejše in čim bolj učinkovito. Priporočljivo je, da prvi korak naredite ob steni in v eni roki držite priboljšek, z drugo pa naredite oviro, čez katero bo vaš kuža skočil.

V naslednjem koraku dvignemo roko in s tem postaja samo skakanje malo večji izziv za kužka. Zopet uporabimo isti trik, z eno roko naredimo visoko oviro, z drugo pa kužka privabimo s priboljškom, da le ta skoči čez samo oviro. V naslednjem koraku umaknemo roko s prigrizkom, le tega vržemo na drugo stran rok in počakamo, da kuža skoči čez roko za priboljškom.

V četrtem koraku obe roki damo na zid s širokim prostorom za skok čeznje. S tem kužka počasi navajamo na skok čez sam obroč, ki ga bomo kasneje ustvarili z rokami. V naslednjem koraku roki združimo skupaj in ustvarimo obroč, a pazimo, da se le te še vedno dotikajo stene. Obroč iz rok nato počasi odmikamo od stene in z vsakim skokom čez le tega kužka seveda nagradimo.

Ko trik s skakanjem čez obroč iz rok osvoji, ga lahko tako kot lastnica na video posnetku naučite, da skoči čez več obročev zaporedoma. Za podrobnejši vpogled v učenje kužka, kako skočiti čez obroč iz rok, pa si poglejte spodnji video posnetek.

Vesna Kropf