VIDEO: Najmanjše pasme psov na svetu

22603

Psi so od nekdaj poznani kot človekov najboljši prijatelj, ne glede na njihovo velikost ali pasmo, in to ne samo zaradi njihove nežne in igrive narave, ampak tudi zvestobe, ki jo izkazujejo svojim lastnikom. Ne glede na velikosti so tako veliki kot tudi izredno majhni psi priljubljeni, zato vam v spodnjem posnetku predstavljamo najmanjše pasme psov na svetu.

Prva, med drugim najbolj poznana pasma in hkrati izredno popularna pasma, je čivava. Pasma izvira iz Srednje Amerike, natančneje osrednje Mehike. Čivava je odlična pasja spremljevalka, ki s svojo energijo in čustveno naravo, postaja vedno bolj popularna po celem svetu. Kar pa je pomembno vedeti, da je njihovo obnašanje odvisno od samega okolja, v katerem se znajde, in ljudi, ki jo obkrožajo v tistem trenutku.

Naslednja pasma, ki je znana tudi kot izredno majhna, pa je pomeranec, ki v težo dosega le 3,5 kilogramov. Izvorna dežela pomerancev je Nemčija, se pa med seboj razlikujejo po barvi, od rjavih, belih, črnih do različnih vmesnih različic. Pasma je poznana kot izredno inteligentna, ljubka, energična in tudi izjemno radovedna. Prepoznana je po košati dlaki, ki jo je potrebno razčesavati vsaj enkrat na teden in tudi redno striči, da le ta ne postane predolga.

Maltežan, poznan in popularen že praktično po celem svetu kot ena izmed manjših pasem, izvira pa iz Italije, pa vendar je bil najprej priznan kot pasma na Malti. Znan ni zgolj samo po svojem ljubkem videzu, ampak tudi svoji inteligentni in igrivi naravi. Prav tako pa je znan kot pasma z najdaljšo povprečno življenjsko dobo od dvanajst pa vse do devetnajst let.

V kolikor vas zanima, katere so še ostale najmanjše pasme na svetu in njihove značilnosti ter karakteristike, pa si poglejte spodnji video.

Vesna Kropf