VIDEO: Kratu, zabavljač

Poglejte si prikupen posnetek kužka z imenom Kratu. Kratu s svojo skrbnico Tesso redno nastopa na tekmah agilitija. Da lahko skrbniki in njihovi štirinožni prijatelji nastopijo na tekmah tako visokega ranga, potrebujejo ure in ure trdega dela in treniranja kinološkega agilitija ter premagovanja ovir. Zato je pomembno, da svojo nalogo na parkurju, opravijo kar se da dobro in pravilno. Agiliti je namreč športna dejavnost, kjer vodnik/skrbnik in pes skupaj sodelujeta pri premagovanju ovir, ki si zaporedno sledijo po določenem vnaprej dogovorjenem redu.

Cilj je v čim krajšem času, po pravilnem vrstnem redu premagati postavljene ovire. Agiliti je pri ljubiteljih zelo priljubljen in privablja mnogo gledalcev in tekmovalcev iz celega sveta. Pravzaprav je to najbolj priljubljen mednarodno priznan kinološki šport. Prvič so agiliti predstavili leta 1977 na eni od največjih pasjih predstav na svetu, Crafts, v Veliki Britaniji.

Letos je šov ukradel prikupen kužek Kratu, mešane pasme. S svojo zabavljaško zmedenostjo je zlezel pod kožo veliki večini navdušencev nad tem pasjim športom. Prav navdihujoče je opazovati kužkovo igrivost, navihanost in zmedenost. Kratu s svojim nepoznavanjem poteka premagovanja ovir in s svojim navihanim pogledom ter izvajanju svojevrstne predstave ni ostal neopažen. Pridobil si je množice oboževalcev, katerim je prirasel k srcu. Če bi se tudi sami radi malo nasmejali in prepustili pasji prisrčnosti, si brž poglejte priložen video.

Drobne Deja