VIDEO: Enostavne pasme psov, ki jih lahko imate

1058

Priznanih pasem psov je po svetovni organizaciji FCI uradno 360, pa vendar ne smemo pozabiti tudi na nekatere pasme, ki še čakajo na uradno priznanje organizacije, kar posledično tudi pomeni, da se število pasem tudi skozi leta povečuje. Se pa moramo zavedati, da je vsaka pasma drugačna, nekatere pasme so veliko bolj zahtevne, nekatere manj. Tokrat pa vam v spodnjem prispevku predstavljamo enostavne pasme psov, ki jih lahko imate.

Nemški ovčar

Nemški ovčar spada v skupino velikih ovčarskih psov. Pasma je izredno inteligentna in hitro učljiva, kar omogoča tudi lažjo vzgojo. Znan je kot izredno zvest in ljubeč družinski pes, ki je obenem odličen pes čuvaj. Seveda pa je pri nemškem ovčarju ključna zgodnja vzgoja in socializacija, s katero preprečimo nezaželene vedenjske vzorce kot so pretirano lajanje, agresija…

Preverite, kaj morate vedeti, če si želite imeti nemškega ovčarja!

Labradorec

Labradorec spada v skupino velikih pasem psov in je izredno popularna pasma po celem svetu. Velja za odličnega družinskega psa, saj ima zelo rad otroke vseh starosti vključno z najmlajšimi. Kljub temu pa je za njegovo lepo vedenje kot pri vsaki pasmi pomembna zgodnja vzgoja in socializacija. Seveda pa se je potrebno zavedati, da ima ta pasma veliko energije in s tem posledično potrebuje tudi veliko gibanja.

Maltežan

Maltežana uvrščamo med manjše pasme psov, ki je prav tako vedno bolj popularen kot družinski član. Maltežani so izredno inteligentni in posledično tudi hitro učljivi, zaradi česar tudi sodijo med bolj enostavne pasme psov. Kot pri prejšnjih dveh pasmah pa je kljub njegovi majhni rasti potrebna vzgoja, da se ne razvijejo različni vzoreci neprimernega vedenja. Zanje je značilna daljša dlaka, ki pa minimalno odpada, kar predstavlja veliki večini ljudi veliko prednost.

Katere so še vse ostale najlažje pasme psov, ki jih lahko imate, pa je predstavljeno v spodnjem video posnetku.

Poudariti pa je potrebno, da je prav pri vsakemu psu potrebna tudi vzgoja – če imate psa, ki je sicer nekoliko manj zahteven, to še ne pomeni, da s takim kosmatincem ni dela. 

Vesna Kropf