VIDEO: Deklica in njen pit bull sta prijatelja že od rojstva

6555

video-deklica-in-njen-pit-bull-sta-prijatelja-ze-od-rojstvaPsov, ki spadajo k pit bull pasmam, se drži zelo slab sloves, v nekaterih državah pa so celo prepovedani z BSL (breed-specific legislation), kar v slovenščini pomeni prepoved določene pasme psov. V Sloveniji te prepovedi nimamo, vendar se težava lahko pojavi, če bi se želeli preseliti v državo v kateri vaš pit bullček ni dobrodošel.

Za slab sloves pit bull pasem so krivi predvsem pasjeborci, ki preferirajo pit bull pasme in jih silijo v agresivno vedenje. Naj pasjeborci rečejo kar hočejo, jaz mislim, da si noben pes ne želi bojev in ne pride na svet napadalen. To jim privzgojijo.

K sreči je na svetu vedno več ljudi in društev (eno od njih je tudi naš Zavod PIT), ki si želijo pse pit bull pasem prikazati v pravi luči – kot pse, ki so prav tako ljubeči in nežni kot vsi ostali psi, čistih in mešanih pasem.

video-deklica-in-njen-pit-bull-sta-prijatelja-ze-od-rojstvaDa so pit bullčki zelo nežni kužki, bi vam povedala tudi mala Eisleigh. Njen najboljši prijatelj je namreč že od rojstva pit bull Clyde.

Clyde in Eisleigh sta namreč enake starosti, skupaj rasteta in sta že od samega začetka neločljiva. Ker je njuna mama Brandi velika ljubiteljica in zagovornica pit bull pasem, je Clydu vedno zaupala s svojo hčerkico in Clyde je ni pustil na cedilu. Že kot majhen kužek je vedel kako nasmejati Eisleigh in jo skrbno varoval med skupnimi dremeži.

Čas teče in Eisleigh in Clyde skupaj rasteta ter odkrivata svet, vendar se za njiju ni prav nič spremenilo. Še vedno sta najboljša in neločljiva prijatelja, ki skupaj zmoreta prav vse.

Oglejte si kako Eisleigh in Clyde skupaj rasteta v spodnjem videu:


Nina Bartol

 

Vir: thedodo.com