VIDEO: Bull terier in njegov lastnik skupaj ustvarjata zabavne umetnine!

5669

video-bull-terier-in-njegov-lastnik-skupaj-ustvarjata-zabavne-umetnineKo je brazilskega ilustratorja Rafaela Mantesso na 30-ti rojstni dan zapustila žena, je ob ločitvi s seboj odnesla vse in mu pustila le prazne bele stene in bull terierja, ki ga je poimenovala po svojem najljubšem modnem oblikovalcu – Jimmy Chooju. Rafael je v svoji stiski našel nov navdih za ustvarjanje prav v svojem pasjem prijatelju. Ko se je Jimmy po napornem dnevu zgrudil ob beli steni in mirno zaspal je Rafael s črnim markerjem na belo steno okrog Jimmya narisal nov svet.

Rafael pravi, da je Jimmy med fotografiranjem zelo poslušen in vedno pripravljen sodelovati. Je prava zvezda njunih umetniških del in njegov najboljši prijatelj.

Rafael si je od nekdaj želel bull terierja in sedaj, ko ga ima, je še bolj kot prej prepričan, da so čudoviti psi, ki imajo krasno osebnost in so izjemno ljubeči. Prav zaradi tega Rafaela prizadane, ko na ulici opazi, da se mimoidoči Jimmya bojijo zaradi neumnih stereotipov in predsodkov, ki spremljajo pasme kot so bull terierji, stafordshire terierji ipd.

Zabavne risbe so pritegnile pozornost ljudi s celega sveta in dosegle tudi kreativno direktorico Jimmy Chooja, Sandro Choi. Nad umetninami je bila tako navdušena, da je kontaktirala Rafaela in ju z Jimmyem najela za sodelovanje pri novi, ekskluzivni kolekciji modnih dodatkov za njihovo modno znamko – Jimmy Choo.

Rafael priznava, da sta z Jimmyem nekaj časa finančno težko shajala, njuna medsebojna povezanost, ki se izkazuje skozi zabavne fotografije, pa ju je rešila in sedaj živita v mondenem delu mesta. Rafael bi rad svojemu pasjemu prijatelju povrnil vso ljubezen in podporo, ki mu jo je nudil v težkih časih, zato želi rešiti čim več pasjih življenj v Braziliji. Med drugim je pomagal zgraditi več veterinarskih bolnišnic, pomaga pa tudi z donacijami zavetiščem.

Če vas je Jimmyeva zgodba tako navdušila, da si želite prebrati več o bull terierjih ali o raznoliki in zanimivi skupini terierjev na splošno, si priskrbite brezplačno e-knjigo Terierji.

Oglejte si še Rafaelov in Jimmyev predstavitveni flickr video:

How a dog named Jimmy became a fashion icon

Ne pozabite si zagotoviti brezplačne e-knjige Terierji!

kuzek_kliknite

 

Nina Bartol

 

Viri: jimmythebull.com,
boredpanda.com in 
flickr.com