VIDEO: 12 stvari, ki jih psi pri skrbnikih res ne marajo

229

Kot lastniki dobro vemo, kdaj je kuža srečen, ni pa tako lahko prepoznati, kdaj in predvsem zakaj je vaš kuža žalosten, nezadovoljen ali depresiven. Zato vam predstavljamo morebitne razloge, zakaj je naš kuža nesrečen in kako je to povezano z nami, skrbniki.

  1. Lastnik ni postavil pravil in rutine svojemu kužku

Čeprav se morda sliši neverjetno, imajo psi radi rutino, saj s tem prilagajajo svoje potrebe, kot so čas za lulanje, kakanje in hranjenje. Prav tako imajo radi pravila, ki se ji naučijo in nato držijo, saj mu skupaj z rutino to predstavlja manj stresno življenje in večje zadovoljstvo, točno namreč vedo, kdaj kaj pričakovati. Kot lastniki poskušajte vzpostaviti rutino čim prej, hranjenje, sprehajanje in ostale aktivnosti naj bodo konsistentne večino dni v njegovem pasjem življenju.

  1. Oblačenje psa

Velikokrat psi, ki niso vajeni nositi raznoraznih plaščkov in ostalih pasjih oblačil, sovražijo nošenje le-teh in se jim že na daleč izogibajo. Če bi si želeli, da bi vaš kuža z veseljem nosil oblačila, ga morate navajati že od mladih nog naprej. Seveda pa se kužku že na daleč vidi, če ga določeno oblačilo moti in mu s tem povzroči nelagodje.

  1. Lastnik uporablja bolj besedno komunikacijo kot telesno

Narejena je bila raziskava o komunikaciji s psi, kjer so prišli do ugotovitve, da so skozi čas psi dobro osvojili razumevanje besed, kot so sedi, lezi, hodi itd., Kljub temu pa to še ne pomeni, da razumejo človeško govorico in jezik. Zato dobro namreč opazujejo vaš telesno govorico, da razumejo, kako se počutite in kaj razmišljate. Velikokrat lastniki z besedami skušajo ukazati psu, naj naredi nekaj, s telesno govorico pa mu kažejo drugače, kar lahko vašega psa dobro razburi in zmede. Zato je pomembno, da pokažete in komunicirate s telesno govorico veliko več kot z besedno.

Za vse ostale stvari, ki vašega kužka razburijo, užalostijo ali povzročijo nezadovoljstvo, pa si poglejte spodnji video posnetek.

Vesna Kropf