Top 10 pasem psov, primernih za majhne otroke

Pes je človekov najboljši prijatelj. A ni samo to, lahko postane pravi družinski član, vir čustvene opore in največji zaščitnik celotne družine. To še posebej velja za otroke, saj lahko ugodno vpliva na  njihov razvoj, samozavest in dojemanje okolice v kateri živijo. Če psa pravilno vzgojite, bo ta energičen, prijazen in odprt do okolice, kar pa je največ kar mlad človek ali otrok potrebuje pri odkrivanju in vstopanju v svet. Če ste prepričani, da ste vi in vaša družina pripravljeni, je tukaj 10 pasem, izjemno primernih za življenje z majhnimi otroki.

  1. Bernardinec

Če ste gledali Beethovna, potem že veste, da je bil ta pes vzgojen zato, da služi ljudem. Imajo precej sproščen karakter, so igrivi in kar je najpomembneje za otroke, zelo potrpežljivi. Predvsem je pomembno, da po naravi niso agresivni in jih tudi vlečenje za dlako in kričanje ne spravi iz tira.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Drobne Deja

Viri:
www.cuteness.com
m.petmd.com