Surova hrana za pse: 10 preprostih pravil za lažji začetek

285

Diete o surovi pasji hrani so kontroverzne. Toda priljubljenost pasje prehrane, ki poudarja surovo meso, kosti, sadje in zelenjavo, narašča. Če razmišljate o tem, da bi svojemu psu ponudili surovo hrano in ste se predhodno o tem posvetovali s svojim veterinarjem, ste na pravem mestu.

Verjamemo, da, če razmišljate o prehodu na surovo hrano za vašega psa, vas je morda malo strah, ali ste nekoliko negotovi. Morda vas skrbi, da se bo vaš ljubljenec zadušil s kostmi ali njegova prehrana ne bo dovolj uravnotežena.

Diete o surovi pasji hrani so kontroverzne. Toda priljubljenost pasje prehrane, ki poudarja surovo meso, kosti, sadje in zelenjavo, narašča.

Kljub vsem skrbem pomislite na surovo prehrano z druge plati. To bo najverjetneje najboljša sprememba, ki ste jo kadarkoli uvedli pri svojem kužku.

Vsekakor pa se pred tako veliko spremembo posvetujte s svojim veterinarjem, ki je najboljša pot do uravnoteženega in prijetnega življenja vašega hišnega ljubljenca. Predvsem je pomembno, da veterinar odobri takšen način prehranjevanja pri vašem kužku. Če se pojavijo kakršnikoli dvomi o zdravju vašega psa, zaupajte strokovnjakom in se odločite za drugačen način prehrane.

Če se vam porajajo kakršnikoli zadržki glede surovega mesa, lahko preberete morda kak drug članek v našem bogatem arhivu.

 V kolikor pa ni dvomov in ovir pri hranjenju surove pasje hrane, je najbolje, da kar pričnemo.

Surova prehrana mora vsebovati kalcij

Psi, še posebej mladički potrebujejo bogat vir mineralov. Predvsem kalcij in fosfor. Kosti vsebujejo tako kalcij kot fosfor. Tudi meso vsebuje veliko fosforja, a žal premalo kalcija. Premalo kalcija pa lahko povzroči težave pri rastočih mladičkih.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Drobne Deja

Viri:
https://pets.webmd.com
https://www.dogsnaturallymagazine.com
https://www.rover.com