Napadi energije pri psih

734

Se vam je kdaj zgodilo, da je vaš pes dobil nenaden napad energije, ki ga niste znali pojasniti? Kar naenkrat je kosmatinec začel teči v krogih, loviti svoj rep, ali pa je „šprintal“ takoj, ko ste ga spustili iz povodca. Večini je vse skupaj izjemno zabavno in temu ne posvečajo veliko pozornosti. Kljub temu da se to pojavlja zelo pogosto in da je to doživela že velika večina lastnikov, pa lahko takšni napadi energije povedo več o psu, kot bi si človek sprva mislil.

Se vam je kdaj zgodilo, da je vaš pes dobil nenaden napad energije, ki ga niste znali pojasniti? Kar naenkrat je kosmatinec začel teči v krogih, loviti svoj rep, ali pa je „šprintal“ takoj, ko ste ga spustili iz povodca.

Strokovnjaki menijo, da do takih izpadov pride, kadar se v psih nalaga veliko energije, ki potem izbruhne v takšni obliki. Razlogov za tako nalaganje energije je več. Lahko gre enostavno za dobro voljo, v določenih primerih pa je to lahko tudi znak stresa.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Veronika Sivka

VIRI:
https://www.rd.com
https://thebark.com/
https://www.akc.org/