Slovenski Animacel med vodilnimi strokovnjaki na svetu!

slovenski-animacel-med-vodilnimi-strokovnjaki-na-svetuMed 22. in 25. junijem je na Dunaju potekal evropski veterinarski kongres FECAVA (Federation of European Companion Animal Veterinary Associations), ki velja za najodmevnejšega med veterinarsko stroko, dognanja pa sežejo tudi zunaj Evrope. Govorci so na kongresu predstavili najnaprednejše rešitve za uspešno soočanje veterinarjev s sodobnimi obolenji in poškodbami živali. Soustanovitelj podjetja ANIMACEL, prof. dr. Gregor Majdič, je na kongresu predstavil zdravljenje sklepnih obolenj z matičnimi celicami, ki velja za svetovno inovacijo!

FECAVA velja za dogodek, na katerem se ustvarjajo smernice veterinarske stroke, predavatelji pa veljajo za avtorje najnaprednejših veterinarskih rešitev. Soustanovitelj Animacela, raziskovalec in prodekan Veterinarske fakultete v Ljubljani, prof. dr. Gregor Majdič je predstavil razloge zakaj predstavljajo matične celice tako revolucionaren korak naprej v zdravljenju sklepnih obolenj tako v humani kot v veterinarski medicini. S predstavitvijo rezultatov ene od prvih kliničnih študij na tem področju je pokazal, da metoda ni samo nova, temveč tudi učinkovita in varna ter dolgoročno izboljša zdravje psov.

Varnost, uporabnost in učinkovitost matičnih celic pri zdravljenju sklepnih težav je dokazalo že več kliničnih študij po vsem svetu. Uspešne so pri zdravljenju vnetij sklepov, kot so artitisi in osteoartritisi ter pri poškodbah kit in vezi. Uporabljajo se tudi kot protibolečinska terapija pri displaziji kolkov, po operaciji križnih vezi in pri zlomih kosti pa kot podporno zdravljenje, saj matične celice pospešijo celjenje ter preprečijo vnetje sklepa, ki se zelo pogosto pojavi predvsem po operaciji križnih vezi.

Do zdaj je bilo uspešno zdravljenih že več kot 280 živali. Slovensko tehnologijo pa uporabljajo tudi zunaj naših meja – v Avstriji, Nemčiji, Veliki Britaniji in na Hrvaškem. Tako ponuja zdravljenje z matičnimi celicami podjetja Animacel že več kot 30 partnerskih veterinarskih klinik, med katerimi so tudi vodilne ortopedske klinike v Evropi. Pred kratkim je bilo podjetje na mednarodnem festivalu zagonskega podjetništva Pioneers na Dunaju izbrano v družbo 500 najboljših zagonskih podjetij. Kljub uspešni širitvi v tujino, pa se v Sloveniji širi glas preko uspešnih zgodb štirinožnih prijateljev, ki jim je zdravljenje z matičnimi celicami že pomagalo (Nevenka Štor in Neli, Dejan Zavec in Tor, Ferdo Maze in Mik).

Animacel