Recept: pasji grisini

2630

pasji-grisiniSESTAVINE

– 2 skodelici ajdove moke
– 200 g jetrc
– 4 velike žlice lanenega olja
– voda

POSIP

– laneno seme
– sezam

ČAS PEČENJA

– 20 – 25 minut

TEMPERATURA PEČICE
– 170 °C

POSTOPEK

Jetrca in laneno olje v multipraktiku ali s paličnim mešalnikom sesekljamo, dokler ne dobimo gladke mase. V maso postopno umešamo ajdovo moko in po občutku dodamo vodo.
Maso oblikujemo v svaljke, dolžine in debeline grisinov, povaljamo po mešanici semen in zložimo na pekač, prekrit s peki papirjem. Pečemo približno 20 do 25 minut, v predhodno ogreti pečici.
Pasje grisine lahko v zaprti posodi hranimo do 3 tedne.

Kužki, dober tek!

Lara Kristan

Objavljeno v štiriindvajseti številki revije Kužek