Škropiva in nevarnosti za vašega psa

423

Ah, končno je tukaj pomladna in poletna sezona, ko si lahko nadenemo tisti očarljiv klobuk, nataknemo vrtnarske rokavice in se podamo na vrt. Ampak, če imate psa, ste se morda že vprašali, ali lahko kemikalije, ki ohranjajo vaše rastline cvetoče in vaš vrt brez nadležnega plevela, škodujejo ali celo ubijejo vašega ljubljenčka. Ta strah ni odveč, saj kar dve od desetih zastrupitev pri psih izvirajo iz pripravkov za vrt – insekticidov in vab za polže. A če veste, katere kemikalije lahko uporabljate previdno in čemu se popolnoma izogniti, lahko psa in sebe zavarujete pred morebitno zastrupitvijo.

Če imate doma vrtnice, ste verjetno kdaj že uporabili disufolton, ki sodi v razred pesticidov. Je izjemno nevaren, ponekod prepovedan, pri psih pa povzroča bruhanje, drisko, napade in potencialno smrt. Pogosto je zmešan s kostno moko in tako še bolj okusen za pasje brbončice. Priporočeno je, da ta preparat opustite ali pa ga hranite v posodi, popolnoma nedostopni vašemu psu.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Drobne Deja    

Viri: