SESTAVINE
– 1 skodelica bele moke
– 1 skodelica polnozrnate moke
– 250 g govejega srčka
– 4 velike žlice konopljinega olja
– 2 jajci
– 1 žlica peteršilja (svežega ali posušenega)
– 2/3 skodelice vode ali nezačinjene goveje juhe
POSIP
– laneno seme
– sezam
– ocvirki
[members_only]
ČAS PEČENJA
20-25 min
TEMPERATURA PEČICE
170 °C
POSTOPEK
Goveji srček, konopljino olje, peteršilj in jajci sesekljamo v multipraktiku.
Nato v eni posodi zmešamo skupaj belo in polnozrnato moko ,v drugi pa k zmletemu srčku, konopljinemu olju, peteršilju in jajcem dodamo vodo ali govejo juho, ter oboje postopoma in narahlo zmešamo skupaj, da se sestavine dobro premešajo in dobimo gladko maso.
Namaščene modelčke, takoj ko je testo zmešano, napolnimo do približno 2/3 (lahko tudi več, saj masa ne bo veliko narasla, ker ne vsebuje pecilnega praška) in pečemo približno 20-25 minut v predhodno segreti pečici na 170 °C.
Če so muffini že pečeni preverimo tako, da vanje potisnemo zobotrebec. Če se masa ne sprime več nanj, so pečeni.
Po želji lahko maso v modelčkih pred pečenjem okrasimo z lanenimi semeni, sezamom in ocvirki.
Muffine hranimo v hladilniku 3 dni, v zamrzovalniku pa 2 meseca.
[/members_only]
Kužki, dober tek!
Lara Kristan
Objavljeno v triindvajseti številki revije Kužek