Razbijamo mite: Psi iz zavetišč

Ljudje smo si različni, tako pa je tudi pri izbiri hišnega ljubljenčka. Nekateri so bolj naklonjeni muckom, drugi obožujejo kužke, tretji imajo radi ptičke itd. V zavetiščih pristanejo različni predstavniki živalskih vrst. Vsaka žival ima svojo zgodbo, največkrat žalostno ali pretresljivo. Prav zaradi prihoda v zavetišče, pa imajo lahko zgodbe srečen konec. Vendar le o eni živalski vrsti slišimo krožiti govorice in zgodbe, ki so že prerasle v mite. Stereotipi o psih iz zavetišč odvračajo ljudi od posvojitve.

Razbijmo mite:

  1. IMAJO ZDRAVSTVENE TEŽAVE

Vse živali, so ob sprejemu v zavetišče veterinarsko pregledane. Pred posvojitvijo so psi nameščeni v karanteni, katere namen je opazovanje kužka. Ob koncu obdobja karantene, se opravi sterilizacija oz. kastracija, izvede se cepljenje proti kužnim boleznim in steklini ter kužka označijo z mikročipom, ob tem pa prejem tudi potni list. Nato je kužek pripravljen za posvojitev. V primeru, da se izkaže, da ima kužek zdravstvene težave, se s tem seznani morebitnega posvojitelja.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Kristina Kolarič

Vira:
www.dogster.com
www.cesarsway.com