Psi v Guinnessovi knjigi rekordov

Guinnessova knjiga rekordov je res polna najrazličnejših in včasih res presenetljivih rekordov, ki pa jih niso vseh dosegli le ljudje, temveč je nekaj zanimivih tudi pasjih Guinnessovih rekordov. Kaj menite o spodnjem naboru pasjih svetovnih rekordnih dosežkov?

 

1. Najvišji pes na svetu
Najvišji pes do sedaj, ki ima v lasti ta Guinessov rekord, je nemška doga Zeus in je visok kar 1,1 metra (to je višina, ko je z vsemi štirimi tacami na tleh).
2. Najmanjši pes (glede na višino)
Najmanjša psička glede na višino pa je čivava Milly, ki v višino meri le 9,65 cm. Si predstavljate Zeusa in Milly skupaj?
3. Najmanjši pes (glede na dolžino)
V dolžino najmanj meri čivava Brady, in sicer le 15 cm.
4. Najhitrejši pes na rolki
Ta rekord je malo bolj eksotičen, in sicer si ga lasti ameriški pes Jumpy, ki se je v letu 2013 z rolko preko 100 m prepeljal le v 19,65 sekundah.
5. Najdaljši jezik
Psički so s svojimi visečimi jeziki res prikupni, svetovni rekord za najdaljši jezik pa pripada pekinčanu Puggy-ju, ki vas lahko oblizne s kar 11,43 cm dolgim jezikom.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Maša Pirnat

Vir:
www.mnn.com
www.huffingtonpost.co.uk