Psi potrebujejo meso!

15102

Naravno divji: Zakaj psi potrebujejo meso?

psi-potrebujejo-mesoČe imate Jack Russell terierja ali pa zlatega prinašalca: vsi psi so enaki, ko stojijo pred svojo posodo s hrano. Čeprav jim je dandanes “plen” serviran v majhnih koščkih-briketih, njihov nagon ostaja isti. Kljub temu, da danes vemo, da psi niso potomci volkov, pa so evolucijsko gledano vendarle povezani. Prav tako ne moremo z gotovostjo trditi kaj točno so psi jedli pred udomačitvijo, z gotovostjo pa lahko trdimo, da niso jedli kuhane hrane in žitaric. Tako volk kot pes sta bila (in sta še vedno) lovca, ki sta pojedla kar sta ulovila. To pomeni, da je večinski delež njune prehrane sestavljalo sveže meso.

Zato psi točno vedo, kaj potrebujejo: mora biti meso, naravno in kolikor mogoče sveže. Tako kot volkovi, ki v naravi iščejo svoj plen.

prebavni-trakt-dolžina-telesaPrebavni trakt psa je namenjen za prehranjevanje zveri oz. karnivorov, torej živali, ki se pretežno prehranjujejo z mesom. Tako lahko na sliki desno vidite različne dolžine prebavnega trakta v primerjavi z dolžino telesa pri različnih živalskih vrstah. To razmerje omogoča sklepe o prehranskih navadah. Najlažje prebavljiva hrana je meso, zato je razmerje prebavni trakt/ dolžina telesa pri psu približno 6:1.

Torej psi nujno potrebujejo meso, pa veste, koliko svežega mesa vsebuje vaša hrana za pse?

Tudi, če vaša hrana za pse vsebuje veliko svežega mesa, ni nujno, da je kvalitetna. Pomembno je kako je to meso obdelano, saj ne želimo s predelavo izgubiti vseh hranljivih snovi, ki se nahajajo v sveži hrani.

Proizvodnja običajne (ekstrudirane) suhe hrane za pse

Običajna suha hrana je večinoma narejena iz majhne količine mesa, mesnih mok različnih kvalitet, žit in stranskih proizvodov. Mesno moko zmešajo z vodo in drugimi sestavinami, kot so maščobe, olja, vitamini, žita in rastlinski stranski proizvodi. Masa se nato preoblikuje v tako imenovanem ekstruderju pod tlakom in pri temperaturi 140-160°C v brikete. Sestavine, ki se obdelujejo pri tako visokem tlaku in temperaturi izgubijo svojo hranilnost in so slabše prebavljive, zato morajo posledično dodajati sintetične dodatke. Tudi najboljši zrezek bi ob tem procesu izgubil prehransko kvaliteto in okus.

sveže-mesoAli veste koliko svežega mesa vsebuje PLATINUM hrana za pse ? PLATINUM pasja hrana vsebuje 1,27 kg svežega mesa na vsak 1 kg hrane za pse!

Proizvodnja PLATINUM suhe hrane za pse

PLATINUM uporablja samo sveže meso, ki je namenjeno za prehrano ljudi. Ob tem uporabljamo “Nežen parnik”, edinstveno metoda kuhanja, kjer prvo dodamo na koščke narezane kose mesa in ostale sestavine, ki se nato kuhajo pri 95°C v svojih lastnih sokovih, brez dodane vode! Nato se hrana počasi in previdno suši in dehidrira.

Ko je postopek sušenja končan, se pri sobni temperaturi dodajo hladno stisnjena olja, zelišča in vitamini. Nazadnje se oblikujejo briketi, ki se vakuumsko pakirajo in tako se hrana zaščiti pred pršicami.

Pri 18% vlagi, čistem mesnem soku, je PLATINUM daleč od običajne suhe hrane za pse, saj mesni sok pomembno prispeva k okusu naših briketov. PLATINUM hrana za pse zagotavlja boljšo prebavljivost in boljši vnos hranil, tako so ogljikovi hidrati in beljakovine optimalno prebavljeni.

tuvZato je PLATINUM edina suha hrana za pse, ki jo lahko jedo tudi volkovi in edina suha hrana za pse, ki vsebuje vsaj 70% svežega mesa, kar potrjuje certifikat TÜV Rheinland.

Vse informacije o PLATINUM hrani najdete na naslovu: platinum.si ali v spletni trgovini: shop.igis.si

 

Platinum
Promocijsko sporočilo